ДЕЧЈА РАДИОНИЦА И ТРЕНИНГ ЗА ЗАПОСЛЕНЕ

……………………
Петак, 17. мај

10 часова: Читаоница у музеју: чаробни свет илустрације

Сарадници: Катарина Новаковић, Дечје одељење градске библиотеке у Новом Саду и ПУ „Радосно детињство“ Нови Сад, вртић „Плави зец“, Драгана Бошковић, Спомен-збирка Павла Бељанског

Заинтригирни сазнањем да се чувена сликарка Љубица Цуца Сокић бавила и илустровањем књига за децу, причаћемо о једној од многобројних тема које спајају књижевност и ликовну уметност – илустрацији. Оживећемо нама омиљене приче  и књиге сопственим илустрацијама.

14 часова: Тренинг једнакости за запослене у култури

Сарадња: Друштво тумача и преводилаца за знаковни језик, Мирко Кнежевић

Тренинг запослених по питању инвалидности игра важну улогу у развитку једнаких приступа особа са инвалидитетом и од изузетног је значаја за позитивне промене унутар музејских институција. Предавање ће одржати Мирко Кнежевић, сарадник Друштва тумача и преводилаца за знаковни језик. Тренинг има за циљ да помогне запосленима да са више самопоуздања приступе особама са инвалидитетом, примењујући корисне савете о томе како користити правила понашања прихваћена од стране особа са инвалидитетом док комуницирамо и како особе са инвалидитетом доживљавају организацију унутар музеја и услуге које би требало и морају да добију.

Улаз на све програме је слободан.

 

Извор: Спомен-збирка Павла Бељанског

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *