МУЗЕЈИ ЗА 10 У СПОМЕН-ЗБИРЦИ ПАВЛА БЕЉАНСКОГ

  • Субота, 18. мај: МЕЂУНАРОДНИ ДАН МУЗЕЈА, 15. ЕВРОПСКА НОЋ МУЗЕЈА

Радно време: 10–24 часа

*17 часова:

Дела из/ван музеја, креативна радионица са уметницом Александром Решњак Пешић и ђацима Школе „Богдан Шупут“: креативној радионици на Тргу галерија са некадашњом ученицом Школе за дизајн „Богдан Шупут“, данас афирмисаном уметницом, укључиће се и садашњи полазници школе. На паркингу испред музеја насликаће своје радове по узору на одабрана уметничка дела из изложбене поставке.

*18–24 часа:

Отворени атеље, поставка и радионица – Академија класичног сликарства и Учитељски факултет, Универзитет EDUCONS

Надреални простори, имерсивна виртуелна реалност (ВР) – аутор рада Дејан Ланг Факултет за дигиталну продукцију, Универзитет EDUCONS

*19 часова: Дела за музеј: Уметничка школа – у свету атељеа, дечја радионица

Инспирисана причом о двоје чувених уметника Љубице Сокић и Бодана Шупута, деца ће цртати у окружењу изложбе њихових радова стварајући нова дела – за музеј.

*20 часова: Луткарске представе и позориште сенки

Студенти Високе школе струковних студија за образовање васпитача Нови Сад и ове године у оквиру испитних припрема имају задатак да пред публиком изведу неколико бајковитих луткарских представа, aли и позориште сенки.

*18–24 часа: Ноћ књига и сувенира

  • Недеља, 19. мај: *12–18 часова – Стална поставка и актуелна изложба

О МАНИФЕСТАЦИЈИ:

У оквиру највеће националне музејске манифестације Музеји за 10, од 13. до 19. маја 2019. године под слоганом Музеји као средишта културе: будућност традиције приказује се богат програм, уз бесплатан улаз за посетиоце музеја у Србији и Новом Саду. Овом манифестацијом обележава се више музејских догађаја и битних датума од међународног значаја. Током седам дана, биће обухваћени Међународни дан музеја и 15. Европска ноћ музеја (18. мај), као и Недеља музеја. Тим поводом Спомен-збирка Павла Бељанског је захваљујући различитим садржајима и бројним сарадницима поред сталне поставке и њеног тактилног сегмента Додирни и осети, посетиоцима омогућила упознавање са актуелном изложбом Прича о двоје уметника: Љубица Сокић и Богдан Шупут.

У склопу изложбе биће доступна и поставкa радова ученика Школе за дизајн „Богдан Шупут“ из Новог Сада.

    * Од 13. до 19. маја улаз у Спомен-збирку Павла Бељанског биће бесплатан.
* За потребе особа са инвалидитетом на улазу у Спомен-збирку Павла Бељанског биће постављена прилазна рампа.

 

Извор: Спомен-збирка Павла Бељанског

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *