Налазите се овде
Почетна > Екологија > ЗАВРШЕН КАМП КУЛТУРАЛНО РЕНОВИРАЊЕ  СА МЕЂУНАРОДНИМ УЧЕШЋЕМ

ЗАВРШЕН КАМП КУЛТУРАЛНО РЕНОВИРАЊЕ  СА МЕЂУНАРОДНИМ УЧЕШЋЕМ

У малом селу на Фрушкој гори – Јаску, у Центру за рурални развој и примењено образовање 19. августа је завршен камп под називом „Културално реновирање“, који је почео 8. августа 2017. године. Овај камп је пети по реду који удружење „Инжењери заштите животне средине“ организују у сарадњи са ,,Младим истраживачима Србије“.

Учесници овог међународног  кампа су дошли из Пољске, Турске, Италије, Јапана, Хонг Конга, Србије Француске и Русије, са радним задатком чишћења пешачке стазе Јазак – Врдник. Волонтери су радили и на реновирању и уређењу центра за рурални развој и примењено образовање у Јаску и на чишћењу центра села.

У предвиђеном времену за слободне активности учесници кампа су упознати са локалном културом, традицијом и становништвом. Волонтери су прошли кроз комплетан производни процес добијања сока од ароније, који су припремали заједно са мештанима. За госте су спремани домаћи специјалитети као што је чувени сремски паприкаш, али и храна националних кухиња земаља из којих волонтери долазе.

Током интернационалних вечери учесници кампа су презентовали своје културе и проводили време у дружењу са локалним становништвом.

Камп ,,Културално реновирање“ један је од четрдесет волонтерских кампова који се ове године одржавају у нашој земљи. Средства за финансирање волонтерских кампова обезбедили су кроз програм „Млади су закон“ Министарства омладине и спорта Републике Србије. Активности које су реализоване на  кампу ,,Културално реновирање“ мештани су прихватили врло позитивно, отвореним за сарадњу и дружење. На кампу су остварена бројна познанства и пријатељства. Организатори се могу похвалити да је овај камп остварио предвиђени циљ, јер су преко активности на поменутом кампу успели да дају велики допринос буђењу еколошке свести, код локалног становништва и шире.

Снимак преноси део атмосфере са кампа који је припремио Жељко Савић, видео новинар, редакције ТВ Арс Медија, током свог боравка на кампу.

Линк:

Извор: ТВ Арс Медија

Фотографије и видео: Жељко Савић, видео новинар

Оставите одговор

Top