УТРВРЂЕНЕ НОВЕ ПРЕПОРУКЕ ЗА РАД КУПАЛИШТА ШТРАНД

На основу наредбе Градског штаба за ванредне ситуације Града Новог Сада од 03. јула 2020. године, а у вези са Препорукама за рад јавних купалишта на рекама и језерима Института за Јавно здравље Војводине, Јавно комунално предузећe „Градско зеленило“ Нови Сад, дана 03. јула 2020. године донело је одлуку о коришћењу купалишта „Штранд“ у Новом Саду у току епидемије заразне болести COVаID -19.

1. Максималан број посетилаца утврђује се у складу са Препоруком Института за јавно здравље Војводине, а препорука је да на 100 квадратних метара може истовремено боравити максимално 15 особа, што значи да на купалишту Штранд у истом тренутку може боравити 14400 особа.
2. За све посетиоце и запослене минимална раздаљина између две особе мора бити од 1,5 m до 2 m, физичка дистанца се односи и на боравак у води.
3. Минимална раздаљина између закупаца кабина мора бити од 1,5 m до 2 m. Закупци кабина у групи могу бити заједно само ако су чланови истог домаћинства.
4. Физичка дистанца односи се и на лежаљке и друга места на купалишту или на плажи.
5. На видљивим местима на улазима у купалиште „Штранд“ и местима где бораве посетиоци постављене су информације о хигијенским поступцима са смерницама о правилном понашању и мерама заштите којих се треба придржавати.
6. На одређеним размацима и видљивим местима постављени дозери са дезинфекционим средствима.
7. Дезинфекција лежаљки или других седећих места (клупа , столица) врши се неколико пута у току дана, нарочито након што одређени посетилац престане са њеном употребом а пре него што је употреби други посетилац.
8. Дезинфекција и чишћење санитарних чворова врши се на свака два сата.
9. Ограничено је коришћење санитарних чворова сходно његовој просторној величини и прописаним санитарним условима.
10. Редовно се односи смеће са плаже као мера одржавања редовне хигијене плаже
11. Угоститељима је препоручена редовна дезинфекција инвентара и држање физичке дистанце, односно поштовање сви препорука за угоститељске објекте доступне на сајту Института за Јавно здравље Србије.
12. Врши се редован мориторинг воде.
13. Неопходно је да се сваки посетилац након купања у Дунаву истушира на тушевима.
14. Приликом конзумирања воде са чесме неопходно је да се то ради безконтактно, без наслањања на чесму.
Поштујући ове препоруке ЈКП „Градско зеленило“ ће обезбедити све услове за безбедан боравак посетилаца на плажи.

 

Извор: ЈКП Градско зеленило

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *