ТОКОМ ЈУЧЕРАШЊЕГ ДАНА УКЛОЊЕНА ШТЕТА ОД НЕВРЕМЕНА НА 147 ЛОКАЦИЈА, РАДНИЦИ „ЗЕЛЕНИЛА“ И ДАНАС НА ТЕРЕНУ

Радници Градског зеленила настављају са санацијом штете од олујног невремена које је 19. и 21. јула погодило Нови Сад. И јуче је више од 100 радника радило на уклањању последица штете на 147 локација широм града.

Екипе су уклањале оборено и поломљено дрвеће и поломљене гране у Топлице Милана, Новосадског сајма, Руменачкој, Уроша Предића, Хајдук Вељковој, Народног фронта, Булевару цара Лазара, Фрушкогорској, Драге Спасић, Шекспировој, Симе Шолаје, Булевару војводе Степе, Стевана Момчиловића, Борислава Бороте, Душана Даниловића, парку Бистрица, Сељачких буна, Новом парку, Булевару Слободана Јовановића, Антуна Урбана, Доњем шеталишту, код Војне болнице и парку код школе у Петроварадину. Затим на Сентандрејском путу и Отокара Кершованија, Краљевића Марка, Саве Ковачевића, Димитрија Аврамовића, Берислава Берића, Булевару ослобођења, Ђорђа Зличића, Максима Горког, Марка Миљанова, Милана Ракића, Јеврејској, Полита Десанчића, Кеју жртава рације, Београдском кеју, улици Козачинског и Булевару Михајла Пупина.

Са Кеја су уклоњене тополе оборне у невремену, које су блокирале пролаз пешацима и бициклистима, а делимично је саниран Футошки парк.

– Има још много посла. Урађене су интервенције првог приоритета, али има још доста поломљеног дрвећа и грана у парковима и уличним дрворедима. Имамо велику помоћ од осталих градских предузећа, а добили смо помоћ и од других градова. Уколико не буде нових олујних удара, за десетак дана завршићемо комплетну санацију и већ сада правимо планове за садњу новог дрвећа. Чим дође јесен дрвеће које је страдало у олуји биће замењено новим стаблима. Градско зеленило је набавило камион за садњу већ одраслог дрвећа, тако да ће наш град поново бити покривен зеленилом – рекао је Милош Егић, директор ЈКП „Градско зеленило“.

На терену је и данас око 100 радника са механизацијом, који настављају са уклањањем последица невремена.

Извор: ЈКП Градско зеленило
Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *