THE BOOKS OF KNJIGE – ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА У НОВОМ САДУ

Комедија „Тhe Books of Knjige“: Случајеви правде“ црногорског хумористичког састава  премијерно je приказана 9. новембра у биоскопу “ Арена Синеплекс“ пред многобројном новосадском публиком.

Крими комедија у свом фокусу има два неспособна детектива који покушавају да реше случај убиства. Наивни детективи верују да лако могу да реше случај, а криминална мрежа у коју су се уплели вуче их у пропаст. Пародија и претеривање у свему само су одлика и екранизација наше стварности, како кажу и сами глумци, чланови састава „Тhe Books of Knjige“.

„Публику очекује доста смеха и  шокантних сцена.Волели овај филм или не, људи из биоскопа неће изаћи равнодушни, што је и био наш циљ“, рекао је  редитељ Зоран Марковић Зоњо.

Обзиром да филм обилује изузетно великом дозом црног хумора, питали смо главног инспектора, кога игра чувени буксовац Веселин Гајовић, како је прихваћен у Црној Гори.

„Очекивао сам искрено да ће филм много боље проћи у Црној Гори, мада је атмосфера на премијери била феноменална. Црни хумор је авангарда. Криминала, корупције и проституције има свуда.“- рекао је Веселин Гајовић, успут коментаришући културну сцену у Црној Гори.

„Ми данас живимо у једном времену за које могу слободно рећи да је порнографско и последње што смо очекивали да се људи згражавају када виде филмске ликове из ситуација на филму које имамо у свакодневици. Данас живимо у свету  који је порнографски. Цели дан можете видети голе жене на телевизији, политичаре који певају и лажу народ, ја заиста сматрам да је последња ствар на свету коментарисати такве ствари које смо оголили  на филму. Очигледно људима више смета слика о себи него начин на који живе. Тако да није до нас ако се неко у овом филму препознао. Ми смо увек само добро забављамо, па смо се тако забављали и на снимању овог филма“- рекао је Александар Радуновић, сценариста и један од главних ликова у филму.

Поред буксоваца – Веселина Гајовића, Горана Вујовића, Александара Радуновића и Зорана Марковића, који носе главне улоге, у филму играју и Никола Коља Пејаковић у улози главног негативца, Изудин Бајровић који тумачи начелника полиције, а ту су и Небојша Глоговац, Зоран Кесић, Стефан Бундало, Зенит Ђозић.  Главну женску улогу игра Тихана Ћулафић.

Аутор текста: Јелена Допуђ

Фото: Милица Илић

Извор: ТВ Арс Медија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *