autodesk autocad 2018 and inventor 2018 tutorial free free download whatsapp on pc windows 10 which python to download for windows 10 free microsoft office 2016 standard license free coreldraw graphics suite x5 english version free
Налазите се овде
Почетна > Најаве Догађаја > SVEČANA PREMIJERA FILMA SVETA PETKA – KRST U PUSTINJI 7. SEPTEMBRA U ARENI CINEPLEX

SVEČANA PREMIJERA FILMA SVETA PETKA – KRST U PUSTINJI 7. SEPTEMBRA U ARENI CINEPLEX

Publici bioskopa pokloniće se deo autorske i glumačke ekipe filma

Jesenju sezonu svečanih premijera u bioskopu Arena Cineplex otvoriće film reditelja Hadži-Aleksandra Đurovića, “Sveta Petka – Krst u pustinji” koji smo čekali 20 godina. Svečana premijera kojoj će prisustvovati deo autorske i glumačke ekipe filma biće održana u sredu, 7. septembra od 20 časova u bioskopu Arena Cineplex. Ulaznice za svečanu premijeru filma su u prodaji na blagajnama bioskopa Arena Cineplex.

Film je nastao po istinitoj priči i bestseler romanu „Petkana“ Ljiljane Habjanović Đurović i donosi nam priču staru vekovima koja i danas snažno živi u vernicima i poštovaocima Svete Petke.

Pobožna devojka Paraskeva, napušta svoj život među ljudima u gradu Konstantinopolju i odlazi u Jordansku pustinju gde provodi narednih 40 godina svog života boreći se sa iskušenjima, gresima i unutrašnjim demonima. Pratimo njen put od obične devojke do najvoljenije i najpoštovanije Svetiteljke Pravoslavlja.

Bočna priča nam govori o dve žene (arapkinji Zejnebi iz beduinskog plemena i Paraskevi) koje potiču iz različitih kulturnih, socijalnih i verskih sredina, ali dele iste ljudske emocije, vrednosti i stvaraju neobično prijateljstvo svojim čistim srcima. Tokom boravka u pustinji, Zejneba je Paraskevin jedini prijatelj, ali i ogledalo i odraz spoljnjeg sveta koji je Paraskeva napustila.

Ova priča nam govori kako ljudi mogu da pobede svoje slabosti. Teme filma su univerzalna moralna pitanja čovečanstva, što ga čini aktuelnim i danas, bilo gde na svetu.

You Tube trejler:

Ulaznice za svečanu premijeru filma su u prodaji na blagajnama bioskopa Arena Cineplex.

 

Izvor: TV Ars medija

Administrator: DNM

Оставите одговор

Top