SVEČANA PREMIJERA FILMA SVETA PETKA – KRST U PUSTINJI 7. SEPTEMBRA U ARENI CINEPLEX

Publici bioskopa pokloniće se deo autorske i glumačke ekipe filma

Jesenju sezonu svečanih premijera u bioskopu Arena Cineplex otvoriće film reditelja Hadži-Aleksandra Đurovića, “Sveta Petka – Krst u pustinji” koji smo čekali 20 godina. Svečana premijera kojoj će prisustvovati deo autorske i glumačke ekipe filma biće održana u sredu, 7. septembra od 20 časova u bioskopu Arena Cineplex. Ulaznice za svečanu premijeru filma su u prodaji na blagajnama bioskopa Arena Cineplex.

Film je nastao po istinitoj priči i bestseler romanu „Petkana“ Ljiljane Habjanović Đurović i donosi nam priču staru vekovima koja i danas snažno živi u vernicima i poštovaocima Svete Petke.

Pobožna devojka Paraskeva, napušta svoj život među ljudima u gradu Konstantinopolju i odlazi u Jordansku pustinju gde provodi narednih 40 godina svog života boreći se sa iskušenjima, gresima i unutrašnjim demonima. Pratimo njen put od obične devojke do najvoljenije i najpoštovanije Svetiteljke Pravoslavlja.

Bočna priča nam govori o dve žene (arapkinji Zejnebi iz beduinskog plemena i Paraskevi) koje potiču iz različitih kulturnih, socijalnih i verskih sredina, ali dele iste ljudske emocije, vrednosti i stvaraju neobično prijateljstvo svojim čistim srcima. Tokom boravka u pustinji, Zejneba je Paraskevin jedini prijatelj, ali i ogledalo i odraz spoljnjeg sveta koji je Paraskeva napustila.

Ova priča nam govori kako ljudi mogu da pobede svoje slabosti. Teme filma su univerzalna moralna pitanja čovečanstva, što ga čini aktuelnim i danas, bilo gde na svetu.

You Tube trejler:

Ulaznice za svečanu premijeru filma su u prodaji na blagajnama bioskopa Arena Cineplex.

 

Izvor: TV Ars medija

Administrator: DNM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *