download youcam free for windows 10 bs player download windows 10 vmware workstation pro free for windows 10 64 bit free to activate autodesk autocad 2017 please enter the serial number and product key free windows server 2012 r2 datacenter activation crack free bose soundtouch windows 10 coreldraw graphics suite 2018 full free
Налазите се овде
Почетна > Екологија > Пољопривреда > ЧЕДОМИР БОЖИЋ ОТВОРИО 23. „СРБОБРАНСКУ БРАЗДУ“

ЧЕДОМИР БОЖИЋ ОТВОРИО 23. „СРБОБРАНСКУ БРАЗДУ“

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић отворио је данас 23. „Србобранску бразду“, манифестацију чији је циљ да пропагира и унапређује пољопривредну призводњу и механизацију, као и непосредну размену искустава и сазнања из области пољопривреде, и која се традиционално одржава у Србобрану.

Истакавши значај ове пољопривредне приредбе, Божић је   рекао да ресорни секретаријат посебно подржава организацију оваквих традиционалних окупљања. Средства се издвајају путем конкурса који је Секретаријат наменио управо  манифестацијама од значаја за нашу покрајину, чији је циљ промовисање и унапређење домаће пољопривреде.

„Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство одваја значајна средства за организацију различитих пољопривредних манифестација. Ове године опредељено је 10 милиона динара по конкурсу за овакав или сличан вид организовања.Уверен сам да ћемо следеће године усмерити дупло више, јер је реч о традиционалним манифестацијама које то заслужују“, закључио је Божић.

Председник Општине Србобран Радивоје Дебељачки нагласио је да је Србобран пољопривредна средина, која се дичи својом пољопривредном производњом.

„Србобран поседује 26 хиљада хектара обрадивих површина са преко 1.500 активних пољопривредних газдинстава. „Србобранска бразда“ је манифестација са традицијом, која окупља пољопривредника са читавог подручја Војводине. Овогодишња манифестација окупила је више од 200 учесника и такмичара, што представља највеће окупљање до сада“, рекао је Дебељачки.

Овогодишњу, 23. Србобранску бразду организовала је Месна заједница Србобран под покровитељством Општине Србобран и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Извор: Биро за односе са јавношћу Покрајинске владе

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Top