NAJAVLJEN EV DAYS NA NOVOSADSKOM SAJMU 8. I 9. SEPTEMBRA

Electric Vehicle Days (EV Days) – Sajam i konferencija, posvećeni elektromobilnosti koja predstavlja novo globalno tehnološko rešenje transporta ljudi i robe je priredba koja će biti održana u Kongresnom centru „Master“ i u Auli Novosadskog sajma, 8. i 9. septembra. Organizatori događaja su kompanija Ninamedia i Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, dok je Novosadski sajam suorganizator.

-Novina, ali i ono što će biti posebno atraktivno ove godine na EV Days, biće „testing zona“, u kojoj će upravo posetioci imati prilike da se upoznaju, isprobaju i testiraju vrhunska vozila električno-hibridnog plug in pogona, ali i njihove komponente, rekla je Sanja Miković, direktora EV Days. Ona je skrenula pažnju na centralni štand priredbe koji će pripasti Generalnom sponzoru priredbe ZF Srbija, koja se bavi isporukom sistema za putnička i komercijalna vozila. Miković je naglasila da će u dvorišnom delu Novosadskog sajma biti organizovana testing zona i da će biti prikazana vozila vrhunskih kompanija iz auto industrije; Mercedes- Benz EQC, Volkswagen ID.3, Volvo XC 40. Potrudili smo se da posetiocima u izlagačkom delu omogućimo da upoznaju performanse bogato opremljenih BMW automobila i njihovog električnog  motora, zatim Mercedesa, Hyndaia, Volvoa, Honde, Poršea, Audio i Volkswagen vozila. Prvih 20 zainteresovanih koji se prijave na oficijelnom sajtu Ev Days-a putem online forme, imaće priliku da testiraju neka od vozila rekla je Sanja Miković.

-Tokom EV Days-a biće organizovan stručni deo, koji će biti organizovan u šest panela diskusija na kojima ćemo pokrivati sve one teme koje su vezane za elektromobilnost, ali i druge povezane teme, rekao je prof. dr Boris Dumnić sa Fakulteta tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu i dodao, ja bih svakako ukazao na plenarno predavanje koje će održati profesor Dejan Ilić koji dolazi iz kompanije Varta, a koji je praktično jedan od tvoraca litijum-jonske baterije kakvu danas poznajemo i koja se ne koristi samo u električno-hibridnim vozilima, već i u svim drugim baterijskim uređajima. Dumnić je najavio učešće najvećih stručnjaka iz ove oblasti i rekao da će paneli pokrivati i druge aktuelne teme kao što je energetska tranzicija, koja je jedna od globalno aktuelnih tema o kojoj se mnogo priča.

 -Prvog dana ćemo imati i panel za koji vlada veliko interesovanje, a on se tiče koncepta „pametnog grada“, gde ćemo iz ugla naših sagovornika pokušati da damo odgovor – šta je to koncept pametnog grada o kome svi danas govore kod nas, i na globalnom nivou, ali, i kako se elektromobilnost uklapa u koncept „pametnog grada“ i kako ćemo to raditi u nekim gradovima kao što je to Novi Sad ili neki drugi gradovi i opštine, naglasio je prof. dr Dumnić.

Izvršna direktorka za kongresne aktivnosti Andrea Knezy, koja se obratila u ime generalnog direktora Novosadskog sajma, zahvalila se prisutnima na medijskoj podršci i podsetila prisutne da je prethodna manifestacija EV DAYS, koja je održana prošle godine, bila izuzetno uspešno realizovana, i rekla da  očekujemo da će ova biti još uspešnija. Ona je najavila i događaje koji će obeležiti jesen na Novosadskom sajmu.

-Iskoristila bih priliku da najavim naš najveći septembarski događaj koji će se održati 54. put na Novosadskom sajmu, to je Međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije, od 28. septembra do 2. oktobra, Sajam sporta 14.oktobra , sledi potpuno nov događaj posvećen ljubiteljima gejminga – Vibe factory festival, koji će biti održan od 21. do 23. oktobra i 53. međunarodni sajam turizma od 17. do 19. novembra. Kalendar ugovorenih i planiranih događaja u Kongresnom centru “Master“ je popunjen od  septembra do januara, a događaji koji su bili na čekanju lepo su se posložili do kraja godine tako da nas očekuje edukativna i interesantna jesen, rekla je Knezy.

Ulaz na Sajam i konferenciju posvećenu elektomobilnosti, EV Days koja će biti održana 8. i 9. septembra, neće se naplaćivati.

NOVOSADSKI SAJAM

Izvor: TV Ars Medija

Administrator: DNM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *