SNAGOM KULTURNE DIPLOMATIJE „SERBIA FASHION WEEK“ JAČA VEZE SA SVETOM

“Serbia Fashion Week”, najprestižnija modna manifestacija u regionu, još jednom je uspešno predstavila Srbiju na međunarodnom modnom događaju – “Malta Fashion Week”. Partnerstvo između ovih dveju nedelja mode, koje traje već više od jedne decenije, omogućilo je promociju srpske mode na globalnom nivou. Ove godine, Srbiju je na “Malta Fashion Week”-u ponosno predstavljala dizajnerka Suzana Perić, koja je svojom novom kolekcijom očarala prisutne.

Treće večeri “Malta Fashion Week-a”, koja je okupila brojne internacionalne dizajnere među kojima je bila i Suzana Perić, počasne gošće bile su supruga premijera Malte Roberta Abele gospođa Lydia Abela i predsednica “Serbia Fashion Week”-a Svetlana Horvat. Njihovo prisustvo na ovom događaju ističe značaj mode u kulturnoj diplomatiji, jer moda nije samo odevanje.

Moć mode u diplomatiji ogleda se u njenoj sposobnosti da premosti jezičke i kulturne barijere, stvarajući univerzalni jezik estetike i stila. Kroz modne projekte i manifestacije poput “Serbia Fashion Week”-a, zemlje imaju priliku da predstave svoje kulturno nasleđe, umetnost i dizajn, privlačeći pažnju i interesovanje međunarodne zajednice. Moda kao oblik kulturne diplomatije omogućava razmenu ideja, vrednosti i perspektiva između različitih naroda i doprinosi izgradnji prijateljskih odnosa na globalnom nivou.

Zahvaljujući uspesima “Serbia Fashion Week”-a u inostranstvu i uspostavljenim partnerstvima sa nedeljama mode iz 31 zemlje, naša nacionalna nedelja mode postala je istinski ambasador Srbije u svetu. Kroz jedinstvenu kombinaciju srpske kreativnosti, stručnosti i bogate kulturne baštine, “Serbia Fashion Week” neprestano podstiče dijalog, otvara vrata saradnji i promoviše Srbiju kao prepoznatljivu destinaciju, ne samo kada je reč o modi, nego kulturi uopšte, umetnosti, turizmu…

Uspeh na “Malta Fashion Week”-u daje vetar u leđa “Serbia Fashion Week”-u da nastavi da promoviše srpsku modu i na taj način jača kulturne veze sa svetom.

Izvor: TV Ars Medija

Foto: Mitchell Camilleri, Justin Ciappara, Oliver Pace

Administrator: DNM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *