СЕКРЕТАР МИЛОШЕВИЋ УРУЧИО ДИПЛОМЕ СТУДЕНТИМА НА ВИСОКОЈ ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА У НОВОМ САДУ

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић обратио се 27. 1. 2023. на свечаности поводом доделе диплома 60. генерацији студената Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду.

Честитајући студентима успешан завршетак школовања, секретар Милошевић обратио се  академцима поруком у складу са данашњом прославом Светог Саве, истакавши да без просвећења нема ни просветљења.

„Ово је један велики празник за ову високообразовну установу која је већ деценијама лидер у области техничких струковних знања и верујем да су модерни студијски програми, вредни и стручни наставници гарант за то да ће сви они који упишу ову школу представљати велики ресурс знања и развоја Србије“, истакао је Милошевић.

Ресорни секретар је навео да је Висока техничка школе струковних студија у Новом Саду пример и за то како се кроз развојно-истраживачке пројекте ствара веза између привреде и истраживачког рада на високим школама, што ће у наредном периоду бити све видљивије.

„У пројекцији плана развоја АП Војводине до 2030. године, високо образовање заузима значајно место. Поред логике отворености и доступности високог образовања за које се залажемо, време које долази ставља захтеве и пред наставнике у погледу унапређивања компетенција, односно потребе за сталним усавршавањем, које једино доноси успех и квалитет целокупном образовном систему, што се рефлектује и на привреду“, казао је Милошевић.  

Директор Високе техничке школе струковних студија др Бранко Савић истакао је да су данас дипломе стекли студенти основних студија и мастер струковних студија, у трајању од три односно пет година.

„Верујемо да су наши студенти стекли потребна знања која ће успешно применити у привреди. Захваљујући подршци Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност успели смо да унапредимо наставу и опремимо Школу савременим училима. То би нашим студентима требало да омогући да се образују по стандардима који се примењују у развијеним образовним системима у окружењу“, истакао је директор Савић.

Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду основана је 1959, као Виша машинска школа и на њој је до данас дипломирало преко 14.000 студената. Данас Школа образује широку лепезу стручњака, од машинства, металургије и свих области заштите, преко графике и дизајна, до електротехнике, информатике, електронског пословања, мултимедије и саобраћаја.

ИЗВОР:

Покрајинска влада

Секретаријат Покрајинске владе

БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *