САМОСТАЛНА ИЗЛОЖБА МИЛЕ ГВАРДИОЛ У МАЛОМ ЛИКОВНОМ САЛОНУ НОВОГ САДА

У понедељак, 19.10.2020. у Галерији Мали ликовни салон (Михајла Пупина 9, Нови Сад), отворићу самосталну изложбу дигиталних принтова “Архитектонске имагинације” инспирисану архитектуром брутализма и соцреализма Новог Београда која ће трајати до 30.10.2020.

На изложби ће бити приказано 8 дигиталних принтоива димензија 100×66цм
Због пандемије неће бити званичног отварања.

Део текста из каталога – аутор Мила Гвардиол

„…У серији “Архитектонскеимагинације” апстраховала сам новобеоградске зграде блокова које су изграђене у стилу брутализма и соцреализма. Избрисала сам им сваки осећај доживљаја архитектуре, то јест амбијента у коме неко живи и у коме се људи крећу. Поништила сам сваки траг човека, а архитектуру свела на монументалну скулптуру… „

Укратко о аутору

Мила Гвардиол је рођена 1979. године у Београду. Дипломирала је 2004. на Факултету примењених уметности у Београду. Докторирала 2012. године на Интердисциплинарним студијима Универзитета уметности у Београду. Чланица је УЛУС-а и УЛУПУДС-а. Запослена је у звању ванредног професора на Факултет за дигиталну продукцију у Сремској Каменици и Факултету примењених уметности у Београду. Изалгала на 28 самосталних и преко 250 групних излозби. Учесница је медјународних колонија и фестивала дигиталне уметности. Неколико пута наградјивана у домену сликарства.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *