ROĐENDAN BENDA ATHEIST RAP U NOVOM SADU ILI 35 GODINA PANKA IZ DOBA JUGE

Slavimo jubilej novosadske pank-rok grupe Atheist Rap, 35 godina aktivnog sviranja, koncertnih turneja i snimanja albuma, tri i po decenije bezuslovne razmene energije sa publikom širom Balkana, ali i Evrope! Ono što ih krasi su žestok zvuk, jasno upućene poruke na prave adrese, kritike postojećeg stanja, prepoznatljiv humor te vrlo zanimljiva pesnička naracija. Došlo je vreme da se proslavi u istom gradu gde je sve i počelo, kako za bend tako i za njihovu publiku- 6. aprila u Novom Sadu! Domaćin slavljeničkog koncerta će biti Hala 2 Novosadskog sajma, mesto koje u poslednje vreme organizuje najprestižnije događaje kada je u pitanju rokenrol muzika.

Šestog aprila 2024. će bar na dva sata da stane sve, osim pank-rok giganata i njihove mašine jer se tog dana momci vraćaju u grad ili, kako sami sebe nazivaju, Matori pokvarenjaci koji sviraju Pank iz doba Juge. Šesti april je rezervisan za veliki koncert Atheist Rap-a, rezervisan je za Godinu kulture, Pritilend, sage o kultnim limuzinama Wartburg i Trabant, Dr. Popa, za Lopove i Žace i sve ostale dobro poznate egzotične i groteskne likove i montipajtonovske događaje koji su ispripovedani i opevani u njihovim stihovima.

Pank-rok mašina je upaljena 1988. godine u kultnom novosadskom klubu Mašinac na koncertu Ramba Amadeusa, neplanski, kroz druženje, zabavu i neizmernu ljubav prema muzici. Nekoliko meseci kasnije održali su svoj prvi koncert u Novosadskoj kapiji u Petrovaradinu i ostalo je istorija…Posle 35 godina, Radule , dr Pop i drugari i dalje rade, a neki tekstovi i pesme su danas aktuelniji nego ikada, što samo govori o tome da je bend prošao test vremena i ako je u pitanju tri i po decenije konstantnog delovanja. Takođe, ono što se ne sme izostaviti jeste to da je Atheist Rap bend koji je izvršio jedan od najvećih uticaja na sviranje i razvoj pank-rok muzike na ovim prostorima. Za to je najbolji dokaz sve više i više publike, kako one koju su zadržali tokom 35 godina, tako i novih mladih snaga koji se pojavljuju na njihovim koncertima.

Atheist Rap je bend čija je diskografija svojevrsan omaž i validan dokument vremena koji smo prošli u prethodnih 35 godina i, ono što je veoma važno, poruke koje je bend slao nikada nisu slate sa galerija, nego direktno, sa zemlje, u ravni sa publikom koja je te poruke shvatala, prihvatala i kroz njih sazrevala.

Organizatori ovog događaja najavljuju audio i vizuelni spektakl koji će se dugo pamtiti, a zainteresovani ulaznice za ovaj događaj mogu pronaći na svim Gigs Tix prodajnim mestima kao i na onlajn Gigs Tix prodavnici.

Izvor: Hala 2 Novosadskog sajma

Administrator: DNM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *