telegram for pc windows 8 autodesk 3ds max 2017 requirements free don bradman cricket 17 free for pc full version logic pro x mixing vocals free autodesk autocad 2019 free trial free retscreen expert manual pdf free
Налазите се овде
Почетна > Култура > Изложбе > РАЗГОВОР СА БИЉАНОМ СРБЉАНОВИЋ

РАЗГОВОР СА БИЉАНОМ СРБЉАНОВИЋ

Пратећи програм изложбе

Идентитет(и). Представе жена у српском сликарству (1918–1941)

 

Током трајања изложбе Идентитет(и). Представе жена у српском сликарству (1918–1941) сваког петка у Галерији се приређује разноврстан пратећи програм како би посетиоцима приближили основну идеју изложбе и подстакли их на размишљање о (не)једнакости и разноликости присутних у свим епохама.Овог петка, 25. јуна у 19.00 сати биће одржан Разговор Биљане Србљановић, драматуршкиње и књижевнице, др Тијане Палковљевић Бугарски, управнице ГМС и Николе Ивановића, аутора изложбе.

Један сегмент изложбе Идентитет(и) посвећен је глумицама Народног позоришта у Београду и њиховој позицији у друштву између два светска рата. У тренутку када се успоставља холивудски гламур, југословенске глумице брижљиво креирају свој имиџ у јавности у складу са конвенцијама грађанског друштва. С друге стране, њихов слободан дух одиграо је значајну улогу у еманципацији међуратног Београда. Кроз разговор са Биљаном Србљановић публика ће имати прилику да чује више о женама на филму и позоришту некад и сад, њиховим улогама, изазовима и перцепцији. Од Феме и Живке преко урбаних икона 80-их до улога савремених глумица, разговор ће представити кратку причу о најразличитијим глумачким женским идентитетима.

Извор: Галерија Матице српске

Оставите одговор

Top