ПРОГРАМ У СПОМЕН-ЗБИРЦИ ПАВЛА БЕЉАНСКОГ, 22. НОВЕМБРА 2018.

ВИОЛИНСКИ КОНЦЕРТ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ МУЗИЧКИХ ШКОЛА ВОЈВОДИНЕ

Четвртак, 22. новембар 2018, 16.30 часова

Спомен-збирка Павла Бељанског

У четвртак, 22. новембра у 16.30 часова, у Спомен-збирци Павла Бељанског биће одржан концерт ученика Музичке школе „Јосип Славенски“. Том приликом наступиће ученици виолине основних и средњих музичких школа Војводине. То су млади и перспективни уметници који су већ доказали свој квалитет на многобројним такмичењима у земљи и иностранству освајајући најпрестижније награде. Представиће се делима Хендла, Моцарта, Риса и других композитора.

 

 

ПРОГРАМ ИЗЛОЖБЕ МИЛАН КОЊОВИЋ ИЗ НОВОСАДСКИХ КОЛЕКЦИЈА

У оквиру пратећег програма изложбе Милан Коњовић из новосадских колекција организује се циклус предавања кустоса и других стручњака у циљу потпунијег сагледавања и представљања Коњовићевог стваралаштва.

О СЛИКАМА МИЛАНА КОЊОВИЋА ИЗ УМЕТНИЧКОГ ФОНДА МУЗЕЈА САВРЕМЕНЕ  УМЕТНОСТИ ВОЈВОДИНЕ

Четвртак, 22. новембар 2018, 19 часова

Предавач: мр Сузана Вуксановић, Музеј савремене уметности Војводине

Музејска саветница мр Сузана Вуксановић, говориће о делима Милана Коњовића које се чувају у Музеју савремене уметности Војводине. У раздобљу од 1975. до 1991. године шест слика откупљено је од самог уметника али и његове ћерке Вере Коњовић – Амиџић. Ова дела припадају опусу шесте, седме, a највише осме деценије 20. века, те одражавају више сликарских тежњи Коњовићеве уметности: од синтетичке фазе, преко колористичког периода и епохе тамне меланхолије, до византијске фазе из уметниковог последњег стваралачког периода. Имајући у виду садржај и структуру целокупног уметничког фонда МСУВ, Коњовићеве слике из различитих фаза доследно репрезентују важне сликарске правце и тенденције унутар уметничких токова друге половине 20. века.

 

Извор: Спомен-збирка Павла Бељанског

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.