ПРОГРАМ У ГАЛЕРИЈИ МАТИЦЕ СРПСКЕ ОД 13. ДО 17. ОКТОБРА

Услед великог интересовања, и током ове недеље (13–18. октобар) у Соби за препуштање уметности у Галерији Матице српске биће изложена слика Саве Шумановића Енглескиње у Паризу из 1930. године. На делима Саве Шумановића женска фигура представља један од доминантних мотива којем се уметник често враћао у свом раду, што је подстакло кустосе Галерије да преиспитају и публици представе однос између жена као пасивних, сликарских мотива и жена као активних стваралаца у свету уметности. Сви заинтересовани посетиоци имаће могућност да сазнају више о овој теми на предавању Хероине српског сликарства – дела српских уметница XИX и XX века, кустоскиње-приправнице Ивана Јањић, у петак, 16. октобра у 19.00 сати.

У среду, 14. октобра, од 11.00 до 13.30 сати у потрази за савршеним искуством и спојем ликовне и музичке уметности, Ансамбл Студио 6 и Галерија Матице српске приређују посебно искуство за љубитеље уметности.У различитим амбијентима Галерије биће одржане Музичке инсталације односно премијерно у Србији биће изведене композиције Лучана Берија и Франка Донатија.

У суботу, 17. октобра, од 11.00 до 12.30 сати биће одржана креативна радионица Дунавом стиже лађа пуна уметнина – Нови Сад постаје Српска Атина, на којој ће деца узраста од 5 до 11 година сазнати како је настала Галерија и њена збирка. Учешће вашег детета на радионици можете пријавити путем линка: https://forms.gle/w7FnafAA7zX3Fqt48

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *