ПОЗИВНИЦА ЗА ИЗЛОЖБУ ДУБРАВКЕ ЛАЗИЋ „ВАРИЈАЦИЈЕ“

др Дубравка Лазић

Академија уметности Нови Сад, Универзитет у Новом Саду

Дипломирала на Академији уметности у Новом Саду из уже уметничке области сликарство (1997), магистрирала на Факултету примењених уметности у Београду из уже уметничке области Фотографија (2000), и докторирала на Академији уметности у Новом Саду из уже научне области Филмологија (2013).

 

Од 1998. године је запослена на Академији уметности у Новом Саду. Аутор је бројних самосталних и учесник групних изложби у земљи и у иностранству. Добитник је стипендија за стручни боравак и аутор радова публикованих у научним и стручно уметничким публикацијама. Аутор је уџбеника (Фотографија, Завод за издавање уџбеника) и књиге (Филм и фотографија неореализма, Академија уметности Нови Сад). Организатор је и сарадник на разним манифестацијама, семинарима, изложбама, жирирањима, радионицама и пројектима. Добитник је неколико награда.

Тренутно је у звањима: редовни професор из уже области Фотографија и ванредни професор из уже области Филмологија. У оквиру рада на Академији уметности у Новом Саду ради као шеф катедре за Нове ликовне медије и Фотографију (2007-2012) и као продекан за уметнички рад и међународну сарадњу (од 2012). Председник је Стручног већа за уметност Универзитета у Новом Саду од 2018. године.

Извор: Српска академија наука и уметности, Огранак САНУ у Новом Саду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *