PAIHOLOG – MANIHOLOG

 Poduhvat “Paiholog”

održaće se u subotu 27.05.2023. godine sa početkom u 17.45 

Kulturnom centru Novog Sada, Tribina mladih, Katolička porta br. 5.

REZERVACIJA JE OBAVEZNA

Paiholog je projekat koji ima za cilj da pitanje stepena svesnosti i rada na sebi postavi kao ključno za svakog pojedinca i društvo u celini. Uzimajući u obzir sve segmente modernog doba u kom bivstvujemo, ovaj projekat pokreće preispitivanje svih nas na teme koje se olako postavljaju pred ljude bez sagledavanja dubine koja često u sebi krije velike izazove koje smo prevideli. U vrtlogu formalnog i neformalnog obrazovanja, danas kada duša čoveka sve više vapi za realnim odnosima, konkretnim postupcima i jasnim postojanjem u snazi svoje slobode, paiholog je tu da se na glas iznesu činjenice, iste preispitaju, kako bismo ostavili prostor za novi stepen svesnosti i implementaciju iste u naše živote. Tamo gde prestaje papir, a počinje život, na rubu primene stečenog znanja koje se kosi sa realnošću, moderno doba iznedrilo je veliki broj ljudi koji su kroz koučinge i samospoznaje, zakoračili u svet rada na sebi. Koliko je etika jasna, danas, kada je struka prestala da bude privilegija školovanih, od velike je važnosti za svako biće, koje tek iz osećaja potpune slobode da u određenom okruženju ispolji sebe, može da pristupi samospoznaji kao putu ka isceljenju sebe i svoje duše.

Kroz različite formate koji su kreirani u skladu sa ciljem projekta uvek obrađujemo teme koje su prepoznate kao bitne za dalji rast i razvoj.

Tema ovog Paihologa je Maniholog. Kroz svesnost postojanja duše u ovom vremenu, iskreirao se niz tema koje smo obrađivali kroz različite susrete sa drugim ljudima. Prateći lični razvoj pojedinaca i društva u celini, a nakon preispitivanja pre svega sebe samih kroz sve što smo kreirali sa drugima, prepoznali smo da je jedan od korena koji kreira svakog pojedinca, tema o kojoj se do sada nije pričalo na dubljem nivou niti se obrađivala iz svih aspekata. Upravo ta okrnjenost ove teme ostavila je veliki prostor za njeno dodatno delovanje i uticaj na sve nas. Maniholog je tema Manipulacije obrađena iz različitih nivoa obrazovanja, svesti, savesti i kroz sve stepene postojanja. Kroz debatni format Paihodeb, Maniholog će se preispitati na svim nivoima, ostavljajući svakom pojedincu prostor da samostalno za sebe donese svoje zaključke, spozna ono što za njega jeste istina i prepozna koje su to vrednosti koje će dalje kreirati u skladu sa spoznajama koje dobije.

Izvor: TV Ars Medija

Administrator: DNM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *