BARCELONA GIPSY BALKAN ORCHESTRA PONOVO U NOVOM SADU

Na velikoj ovogodišnjoj turneji, neverovatan sastav iz Barselone – Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, zaustaviće se 27. maja na SPENS-u kako bi Novosađani i Novosađanke uživali u sjajnim ritmovima kojima niko neće moći da odoli.

Za ovu priliku, pridružiće im se Borislav Bora Dugić, poznati srpski muzičar, flautista koji je prepoznatljiv širom sveta. Dobitnik je mnogobrojnih priznanja i ovoga puta sa njim će biti i njegov saradnik, srpski harmonikaš Boban Prodanović.

Ulaznice, svi zainteresovani, mogu pronaći na svim Gigstix prodajnim mestima, a još dva dana, do 13. maja trajaće akcija kada će najverniji poštovaoci moći da kupe ulaznice po promo cenama.

Barcelona Gipsy balKan Orchestra specifičan je i prepoznatljiv jer se kroz njihovu muziku mogu čuti čarobni tonovi džeza, romske, klezmer i druge vrste muzike, a uticaje crpi iz tonova Istočne Evrope, Južne Amerike, Španije i Bliskog Istoka. Njihova izvedba čuvene romske pesme Đelem, đelem na Jutjub platformi broji preko 10 miliona pregleda. I sami članovi benda potiču sa različitih krajeva sveta, a u sastav uključuju i nomadske, rotirajuće muzičare.

Sedište benda je u Barseloni i trenutno nastupa sa osmoro članova na bini: Margerita Abita (vokal, Italija), Pere Nolasc (violina, Katalonija), Fernando Salinas (harmonika, Španija), Julien Čanal (gitara, Francuska), Ivan Kovačević (kontrabas, Srbija) i Stelios Togjas (perkusije, Grčka,) Xavi Pendón (klarinet, Španija). Ivan je rođeni Beograđanin koji već skoro dve decenije živi u Barseloni i sa svojim prijateljima čini bend Barcelona Gipsy BalKan Orchestra.

Ovaj bend je krajem 2020. objavio album “Nova Era” sa novom pevačicom Margeritom Abitom poreklom sa Sicilije, sa kojom je objavio obradu “dragulja” balkanske muzike Marijo deli bela Kumrijo i čuvenu pesmu Silvane Armenulić Ciganine sviraj, sviraj.

Izvor: Hala 2 Novosadskog sajma

Administrator: DNM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *