ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „GRATALOUP“ У ГАЛЕРИЈИ ЛИКОВНЕ УМЕТНОСТИ ПОКЛОН ЗБИРЦИ РАЈКА МАМУЗИЋА

Позивамо Вас на отварање изложбе Grataloup, 3. јула 2020. године у 19 часова у Галерији ликовне уметности поклон збирци Рајка Мамузића.

Изложба ће представити 13 слика овог уметника у комбинованој техници, насталих у периоду од 1996. до 2017. године. Изложба се реализује у сарадњи са француском продукцијском кућом „Vina“, Средњоевропским културним центром и Галеријом „Stuart’s“ из Новог Сада.

Ги Рашел Граталу (Guy-Rachel Grataloup) је француски сликар, у француским уметничким круговима познат као „последњи живи“ симболиста. Сврстава се у наследнике сликара симболиста, којима се и сам дивио: Пиви де Шаван, Пол Гоген, Мунк, Климт. Снажно је надахнут пејзажима из детињства – дрвећем, планинама и океаном као симболом вечности. Граталу је сликар суздржаног израза, који нас води од нестварног ка стварном. Самостално излаже од 1970. године, а учествовао је на бројним изложбама у Француској и свету. Остварио је и монументална дела на отвореном – мозаике, витраже, таписерије и керамику. Граталу је носилац почасног ордена Витез реда уметности и књижевности који француска влада додељује заслужним појединцима за њихово залагање у области културе и уметности.

 Изложбу ће отворити Тијана Максимовић, глумица СНП-а у Новом Саду. Изложба се може погледати до 31. јула.

* Посетиоци су у обавези да носе маске, уз поштовање физичке дистанце.*

Извор: Галерија ликовне уметности поклон збирка Рајка Мамузића

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *