ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ ФОТОГРАФИЈА ,,DAYS“ НЕНАДА КАРЛИЋА

Oтварање изложбе фотографија „Days”, Ненада Карлића, фоторепортера „Вечерњих новости“, у понедељак, 28. септембра у 19 часова у Дворишном амфитеатру Архива Војводине (Жарка Васиљевића 2а).

Реч је о Карлићевом првом самосталном излагању, и то 26 фотографија насталих у последњих десетак година иза сцене модних ревија на „Недељама моде“ широм Србије.

Аутор се фотографијом бави 13 година, радио је као фоторепортер у неколико редакција, сарађивао са домаћим и иностраним агенцијама а промоцију његовог рада подржао је Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, Удружење за културу и уметност „Афра“ и Удружење „Медија портал“

Очекује се да ће се на отварању изложбе обратити Небојша Кузмановић, директор „Архива Војводина“ као и Невена Ивановић и Немања Пантелић, модни дизајнери.

Изложба ће бити одржана на отвореном простору уз поштовање свих безбедносних мера заштите од коронавируса а љубитељи фотографије радове ће моћи да погледају до 4. октобра.

   Поглед иза кулиса

          Специфичан приступ модној фотографији Ненад је изградио кроз драгоцено искуство фоторепортера. Ова серија фотографија представља пажљив одабир прве деценије бележења момената из бекстејџа, а судећи по страственој посвећености аутора фотографији, очекује нас још много нових радова. На фотографијама је приказан истанчани осећај за дати тренутак и компоновање фигура у простору. Експериментишући са композицијом и светлом, фотографишући модне детаље али и сценске приказе, аутор ствара сопствену поетику вредну сваког дивљења.

          Манекенке и манекени нису приказани попут украсних лутака, већ попут живих бића, где је акценат на представљању њихове људскости и емоција. Посао модних модела, нимало бајковит, трновит пут, скривен иза кулиса. Ненад нам даје приказ кроз шта све они пролазе, физички и емотивно и пружа нам једно ново визуелно искуство које публика није у прилици да искуси, јер је, углавном, фокусирана искључиво на модну писту.

          Отварајући завесу бекстејџа, Ненад посматрачима омогућује да назру скривени свет модне продукције, лепоте, узбуђења и бола.

    Aутор:  Академски сликар, Др Угљеша Цолић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *