ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ ,,ДВОРСКИ ПОРТРЕТИ БЕЗ КРАЉА“

У уторак 29. јануара, у 19 сати у Музеју Војводине, Дунавска 35, отвара се ретроспективна изложба Микана Аничића, реномираног српско-француског сликара, под називом Дворски портрети без краља.

На свечаности отварања присутнима ће се обратити: Драгана Милошевић, покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, др Драго Његован, директор Музеја Војводине, Александра Стефанов, виша кустоскиња историчарка уметности и аутор Микан Аничић.

Пресек педесетогодишњег стваралаштва биће представљено путем 31 одабраног дела из богатог и разноврстног опуса уметника упућеног на сталну потрагу за лепотом и дубљим значењима уметничког дела.

На изложби ће бити приказано и дело Отмица Европе – идејна критика савремене Европе и њене еколошке, политичке и моралне кризе, за коју је Аничић награђен златном медаљом за сликарство на Салону француских уметника у Гран палеу у Паризу 2006. године. Ово програмско дело, по речима аутора, представља сублимацију свих његових сликарских знања.

Изложба ће бити отворена до 1. марта 2019. године.

 

Извор:Музеј Војводине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.