ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „БАРИЈЕРЕ“

Отварање самосталне изложбе ауторке Сање Жигић под називом „Баријере“ ће се одржати  10. септембра 2019. у 19 часова, у Галерији „Ла Виста“ Мите Ружића 2, Нови Сад.
Изложбу ће отворити  мр Данило Вуксановић.
Ауторка о изложби:
Препреке, блокаде, ограничења, кочнице, отпор, заврзламе, зачкољице, сметње, спречавање… Све су то синоними за баријере. Дигиталне графике само су сегмент уметничког истраживачког рада у оквиру овог пројекта. Основни мотив који се приказује јесте мотив баријера. На самом почетку промишљања био је дословно приказан а нешто касније симбол баријера сводим тј. апстрахујем на линеарне представе које се понављају и дајем им нове визуелне симболичке, контекстуалне и концептуалне вредности. У друштву и друштвеним збивањима проналазим креативани изазов за стварање и овај уметнички истраживачки рад представља одраз свакодневних дешавања и личних искустава.
Серију радова „Баријере“ започела сам пре 5 година и првобитна идеја била је да се овај пројекат заснива претежно на основним принципима компоновања где су главни носиоци цртеж и боја најдоминантнији. Истраживањем и продубљивањем теме обим интересовања убрзо се проширио. Поред основних ликовних настају и надопуњују се нове симболичке и контекстуалне вредности. Баријере на новонасталим радовима логичан су след мог досадашњег рада. Симболика одређених елемената у раду може да се тумачи на више начина и публици су на тај начин представљене многе теме и само од перцепције публике зависи која ће бити доминантна, а која не.
Извор: ГАЛЕРИЈА „ЛА ВИСТА“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *