NOVOSADSKO MUZIČKO LETO, OD 20. JUNA DO 3. JULA U DVORIŠTU OTP BANKE

U inspirativnom prostoru na otvorenom, smeštenom u strogom centru našeg grada, publiku očekuje bogat i veoma raznovrstan program. Od klasične preko džez, filmske, soul i rok muzike do dalmatinske i vojvođanske pesme, u kvalitetnim izvođenjima vrsnih domaćih i stranih učesnika.

Karte za sve događaje su u prodaji i mogu da se kupe u Muzičkoj omladini Novog Sada, radnim danima od 9h do 14h, kao i on-line na linku: https://ulaznice.muzickaomladina.org/rs/site/index

Organizator: Muzička omladina Novog Sada

Pokrovitelj: Grad Novi Sad

Novosadsko muzičko leto će 20. juna otvoriti nastup Opere Srpskog narodnog pozorišta sa čak 11 solista, većinom prvaka naše opera, a pod dirigentskom palicom jednog od najboljih srpskih dirigenata, Bojana Suđića. Naredni program će prirediti Vojvođanski simfonijski orkestar predvođen maestrom Aleksandrom Kojićem. Kao solista će svirati mladi jermenski violončelista Narek Haknazarjan, pobednik prestižnog Takmičenja „Čajkovski” koji osvaja svetske scene svojim zapanjujućim umećem. Ovim veličanstvenim koncertom na otvorenom biće obeležen i Svetski dan muzike – 21. jun.

Mlade zvezde operske scene” naziv je programa na kojem će se 22. juna predstaviti članovi Međunarodnog operskog studija „Vojislav Soldatović“, namenjenog mladim darovitim pevačima i dirigentima od 20 do 35 godina iz Srbije i inostranstva, a koji deluje u okviru Srpskog narodnog pozorišta. Na repertoaru će se naći arije iz slavnih dela najvećih operskih stvaralaca, a koncertom će dirigovati Stefan Zekić.

U nastavku Novosadskog muzičkog leta održaće se potom još četiri, žanrovski sasvim različita koncerta. Novosađanin specifične i prepoznatljive boje glasa, Boško Dudvarski, zajedno s odabranim domaćim i hrvatskim muzičarima će 25. juna nezaboravnim melodijama legendarnih izvođača, poput Olivera Dragojevića, Mišo Kovača, Arsena Dedića, Zorice Kondže, Masima i Džibonija, uneti duh Dalmacije u srce Novog Sada. Zatim, 1. jula, sledi jedan inspirativan muzički projekat koji okuplja naše vrsne, a žanrovski potpuno drugačije izvođače. Veliki tamburaški orkestar RTV i Orkestar Aleksandra Dujina i vokalni solisti Zvonko Bogdan i Nevena Reljin, napraviće jedan zanimljiv spoj tradicionalne tamburaške i džez, svetske evergrin i filmske muzike.

Samo dan kasnije, 2. jula. sasvim poseban ugođaj i drugačiju energiju u program muzičkog leta uneti Džoni midnajt trio, našeg proslavljenog glumca Nikole Đurička, a u pomenutom sastavu pevača i gitariste, s obradama pesama domaćih rok sastava i izvođača, s prostora Jugoslavije, među kojima su Riblja čorba, KUD Idijoti, EKV, Dado Topić.

Novosadsko muzičko leto će 3. jula, sada već tradicionalno, zatvoriti Novosadski big bend i dirigent Fedor Vrtačnik s revijalnim programom i velikim hitovima džez, fank, pop, soul i klasične muzike. Specijalne gošće na programu biće dva izuzetna ženska vokala, Jana Šušteršič i Danka Adamov.

Svi koncerti počinju u 21, 00 čas.

U slučaju lošeg vremena, programi će biti izmešteni u Sinagogu i Srpsko nardno pozorište.

Više detalja o programima i izvođačima na sajtu: www.muzickaomladina.org

Izvor: Muzička omladina Novog Sada

Administrator: DNM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *