NOVOSADSKO MUZIČKO LETO 2023!

Tradicionalna manifestacija u našem gradu, koju već preko dvadeset godina organizuje Muzička omladina Novog Sada, počeće na Svetski dan muzike – 21. jun. Sve do 3. jula naše sugrađane očekuje ukupno pet koncerata, umetničke, etno, džez i pop muzike, od kojih je jedan i igranka, a u izvođenju naših izvanrednih ansambala s uglednim solistima iz Španije, Rusije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Većina programa odvijaće se u prelepom dvorištu OTP banke u strogom centru grada, a jedan koncert u Sinagogi.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Gigs Tix-a (Kralja Aleksandra 12 – Tržni centar „Pariski magazin“) radnim danima i subotom od 9h do 19.30h, kao i on-line na linku: https://new.gigstix.com/koncerti/

Pokrovitelj Novosadskog muzičkog leta: Grad Novi Sad

Ove godine, Novosadsko muzičko leto, započeće na Svetski dan muzike – 21. jun i to koncertom Vojvođanskog simfonijskog orkestra i slavnog španskog virtuoza na usnoj harmonici Antonija Serana, pod dirigentskim vođstvom maestra Alana Bjelinskog iz Hrvatske. Na programu će biti izvedena popularna dela Astora Pjacole, Feliksa Mendelsona, Džordža Geršvina i drugih slavnih autora. Jedan od danas najboljih i najtraženijih muzičara u svojoj zemlji, Antonio Serano, proslavio se izrazitom muzikalnošću i impresivnom tehnikom.  Nastupa širom sveta. Poznat je kao umetnik koji je sarađivao s velikim muzičkim imenima poput slavnog Paka de Lusije.

Naredni datum, 24. juna, rezervisan je za koncert miljenice naše publike Amire Medunjanin.

Svetska zvezda etno muzike – sevdaha, nastupala je u našem gradu, u različitim instrumentalnim kombinacijama, a poslednjih godina s Vojvođanskim simfonijskim orkestrom. Ovaj put će zajedno, uz palicu dirigenta Mikice Jevtića pružiti brojnim obožavaocima sasvim poseban ugođaj, jer je njihov nastup planiran na drugačijem mestu – na  otvorenom…

Koncert ruske pijanistkinje Marine Hudih, inače jedini program s ovogodišnjeg letnjeg ciklusakoji će biti održan u Sinagogi, 29. juna, posebno će zanimati slušaoce naklonjene savremenoj muzici i modernom načinu prezentacije, jer je reč o interdisciplinarnom i interaktivnom projekatu. Prema rečima same autorke, ovo je „projekat na raskrsnici koncerta, performansa i meditacije”, u kojem se prepliće i spaja muzika Arva Perta, Džona Adamsa i Đerđa Ligetija.

ABBA Real Tribute Band, koji je svoj rad u potpunosti posvetio neprolaznoj muzici  legendarne švedske grupe ABBA, prirediće Novosađanima IGRANKU pod nazivom „Dancing Queen“, u petak 30. juna.

Uz originalno izvođenje večnih i nezaboravnih hitova, autentične kostime u kojima nastupaju članovi Abba Real Tribute Band-a i uigrane koreografije, publiku očekuje jedno, sasvim sigurno, nezaboravno veče.

Novosadski big bend zatvoriće ovogodišnje izdanje Novosadskog muzičkog leta, 3. jula i povesti publiku tom prilikom u veliku filmsku avanturu. Uz odabrane instrumentalne soliste iz orkestra i gostujuće vokalne – Nevenu Reljin i Matiju Zanatu, Novosadski big bend i njihov dirigent Fedor Vrtačnik predstaviće slušaocima  evoluciju filmske muzike, od nemog filma do velikih blokbastera, izvodeći poznate melodije iz nezaboravnih ostvarenja kao što su Kum, Život je lep, Džejms Bond, Ratovi zvezda, Nemoguća misija i mnogi drugi.

Izvor: TV Ars Medija

Administrator: DNM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *