НОВОГОДИЊА НОЋ – ИНТЕРВЈУ СА ЈОВАНОМ МАТИЋEМ – ДЕЛ АРНО БЕНД

Грађани Новог Сада су 13. јануара прославили православну-српску 7527. годину. СНП, позориште младих, СПЕС, Синагога и Студио М, су само неке од око 50 локација на којима су Новосаћани могли да пронађу забаву са себе, и уживају на концертима уз домаће и стране бендове. Новогодишњи концерти су једна од најзначајних платформи Фондације „Нови Сад 2021- Европска престоница културе“, која ставља у фокус богато културно наслеђе Новог Сада и промовише интеркултуралност, чиме Нови Сад потврђује спремност да буде Европска престоница културе. У фокусу ТВ Арс Медије поводом новогодишње прославе, нашао се ,,Дел Арно бенд“ који је за ову посебну ноћ наступао у Студију М.

Видео – Жељко Савић

Ко су чланови овог бенда, какаве утиске носе из Новог Сада и какви су им даљи планови за рад? сазнајемо из интервјуа са Јованом Матићем, фротменом ,Дел Арно бенда са којим је разговарао Жељко Савић новинар редакције ТВ Арс Медија.

Ж.С: Из нашег видео материјала са Вашег концерта, може се видети да је новосадска публика уживала у концерту. Какви су утисци Вас и Вашег бенда, са новогодишњег концерта у Новом Саду?

Јован Матић: Сви у бенду смо пресрећни после новосодаског концерта, јер да будемо потпуно поштени, нисмо знали унапред какву реакцију ће изазвати одлука да цео нови албум представимо људима на почетку концерта. Искрено, не сећам се да је ико то на нашој сцени урадио икада (ако грешим, извињавам се). Презадовољни смо чињеницом да су људи који воле и поштују сконцентрисано и пажљиво одслушали, али и одреаговали на наше нове песме и то је заиста узрок великог задовољства. Нови албум Дел Арно бенда је уједно и нови почетак. Желели смо да се ослонимо на те нове песме како бисмо освежили наше наступе. Чврсто верујемо да ће их људи заволети исто колико и старе песме, а прво извођење у Новом Саду показало је да је такво очекивање реално.
Чланови бенда су Јован Матић – вокал, Верољуб Спасић – бубањ, Марин Петрић – перкусије, Немања Јевтић – бас гитара, Војин Ненадовић – гитара, Ђорђе Ћурчић – гитара, Родољуб Катић – клавијатуре, Немања Мијатовић – клавијатуре, Татјана Матејић – пратећи вокал, Душко Трнавац – саксофон, Андрија Петровић – тромбон, Константни Сотировски – труба и Небојша Ђукић – тон мајстор

Ж.С: Инспирисани сте мелодичним „roots“ аранжманима, од свог оснивања (1986. године), до данас иза себе имате 5 албума, шести је у најави. Шта нам можете рећи о Вашем избору музике и албуму који припремате и који ће бити објављен 25. јануара?

Јован Матић: ,,Ако не знаш шта да радиш“ је албум којим се група поново измислила, дакле пронашла у себи начине да остане своја и верна свом звуку, а опет да понуди нешто сасвим ново и рекао бих неочекивано. Ослободили смо се, а то је некада најтеже у групама са оволиком километражом, неких својих старих догми и отворили капије новим истраживањима. Током година неке нумере су се издвојиле и данас публика најбоље реагује на песме „Кад перо вагу претежеˮ, „Oва собаˮ, „ДАБ је ту да спајаˮ, „Верујемˮ и још неколико песама које заједно у глас певају са бендом.

Оно што карактерише овај албум јесте повратак коренима наше музике уз додавање једне нове свежине. Има још музике у нама, то је овај албум показао, а он је тек први у наредном низу који се наставља већ на пролеће. А о том пројекту када буде приведен крају.

Спот песме ,,Још увек има наде“.


Спот песме „Мени се окрени“

Ж.С: За крај ове приче о Дел Арно бенду, подсећамо љубитеље Ваше музике да спремате концерт 9. фебруара 2019. у Дому омладине у Београду. Да ли су у плану још неки концерти у овој години?


Јован Матић:  У Дому омладине у Београду, 9. фебруара десиће се званична промоција албума „Ако не знаш шта да радиш“. У међувремену, албум ће се наћи у продаји од 25. јануара, а ми смо одлучили да генералну пробу одржимо јавно у клубу КБ у Пожаревцу 2. фебруара. Овим желимо да поздравимо и потцртамо важност постојања тог клуба који успркос свему и даље постоји и приређује редовно концерте ауторских бандова Србије, што јесте чињеница за свако поштовање. Што се осталих датума тиче, како будемо довршавали договоре тако ћемо вас све о томе обавестити.

Ж.С: Хвала на разговору

Текст и фотографије: Жељко Савић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *