НАЈАВА ДОГАЂАЈА – БАНОШТОР У СУБОТУ УЗ БОГАТ ПРОГРАМ ОБЕЛЕЖЕВА МЕЂУНАРОДНИ „ДАН ДУНАВА“

Тринаеста по реду међународна манифестација „Дан Дунава“ биће обележена у суботу, 29. јуна са почетком у 10 часова у беочинском селу Баноштор.

И ове године за посетиоце је припремљен целодневни програм и дружење које ће у центру Баноштора окупити активисте и љубитеље Дунава као и посетиоце свих узраста и генерација.

Посебна пажња посвећена је најмлађима и њиховој едукацији о очувању еко-система Дунава као реке која уједињује народе десет европских земаља у својој дужини од 2.850 километара.

Кроз занимљива предавања, радионице које се реализују у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за заштиту природе и Националним парком „Фрушка гора“ најмлађи посетиоци ће и ове године имати прилику да упознају различите аспекте животне средине, проблеме загађења воде и утицаја на околину али и да извуку лепе поуке и знања шта свако од нас може да учини за лепшу и чистију природу.

У оквиру пратећег програма манифестације публика ће уживати у наступима црквеног хора „Благовеститељ“ из Сусека, дечијег хора „Свети Василије Острошки“ из Беочина, наступе ученика ОШ „Јован Поповић“ из Сусека, фолклорног и тамбурашког ансамбла КУД „Бриле“ из Беочина и мешовитог хора „Ми & Ла ма штиклама“ који нам долазе из Новог Сада.

Традиционално, као и сваке године баношторско Удружење жена „Јана“ припремиће око 2500 крофни које ће се бесплатно делити посетиоцима.

Свакако, ни одрасли неће бити запостављени јер организатори припремају такмичење у спортском риболову као и надметање у кувању рибљих котлића.

„Дан Дунава“ је међународна манифестација која се од 2004. године обележава у 14 европских земаља потписница Међународне конвенције о сарадњи за заштиту и одрживо коришћење реке Дунав.

Организатори манифестације су Месна заједница Баноштор и Туристичка организација општине Беочин док је покровитељ догађаја Општина Беочин.

Извор: Општина Беочин

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *