НА ВИДОВДАН У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ОПШТИНЕ БЕОЧИН ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА „ПУТ НЕБА“

На Видовдан 28.јуна, у Културном центру општине Беочин свечано је отворена изложба икона „Пут неба“ наше суграђанке, академске сликарке Браниславе Смиљанић.

На отварању изложбе, након заједничке молитве, публику је у име организотара поздравила директорка културног центра Ивана Летош Бранков која је истакла важну симболику и духовну везу Видовдана и наше културне, православне ризнице.

Присутнима се обратио и Остоја Дражић, писац, познавалац иконографије и историје цркве, који је нагласио да је Бранислава Смиљанић на најлепши начин приближила „Пут неба“ стварајући иконе које осликавају ону Таворску светлост, испуњену топлином и љубављу, уливајући у срце и душу спасоносну веру ономе ко их гледа или ко им упућује молитву.

Сама ауторка се срдачним обраћањем захвалила присутним гостима и организаторима на подршци, истичући да је икона у исто време светлост, духовни пламен и храна која отвара срце и душу за молитву. Према њеним речима, иконе су наше лествице спасења и дарови неба које прихватамо.

Изложба икона „Пут неба“ посетиоцима пружа прилику да погледају двадесетак икона рађених техником уље на платну које приказују углавном ликове Господа Исуса Христа, Богородице и Анђела.

Изложба је отворена до 7. јула у холу Културног центра општине Беочин а има и продајни карактер.

Избор: ОПШТИНА БЕОЧИН

фото: Исмет Адемовски

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *