МИРОВИЋУ УРУЧЕНА ПЛАКЕТА ЗА ДОПРИНОС РАДУ НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА МАКЕДОНСКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је 16. марта 2022. године председника Националног савета македонске националне мањине Борчета Величковског, са којим је разговарао о наставку подршке програмима значајним за унапређење положаја припадника те националне мањине у Војводини.

Том приликом председнику Мировићу је уручена плакета за допринос раду и афирмацији Националног савета македонске националне мањине.

Упутивши честитку поводом 75 година од насељавања Македонаца у Војводини и 20 година од њиховог институционалног организовања, који Национални савет обележава ове године, Мировић је истакао да је Покрајинска влада радила на изградњи заједништва и додатног поверења између већинског, српског становништва и националних мањина и да је то био и остао један од њених главних циљева.

Он је најавио да ће Покрајинска влада подржати подизање споменика „Мајка Македонија“ у Панчеву, где је и седиште Националног савета Македонаца. Како је рекао, тај споменик ће бити симбол наше заједничке историје и пријатељства.

На састанку је било речи и о српским меморијалима у Северној Македонији и о значају културне сарадње и дигитализације у овој области.

Величковски је захвалио Покрајинској влади на подршци активностима Савета, оценивши да је остваривање права Македонаца у Србији, посебно у Војводини, на веома високом нивоу.

Извор:

Секретаријат Покрајинске владе

БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *