КС СВИЛАРА: ОНЛАЈН ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „НЕГАТИВНА СВЕТЛОСТ“ УЗ НАСТУП БРАНКЕ ПАРЛИЋ

Изложба уметничких радова Срђана Шаровића „Негативна светлост” биће отворена у уторак, 27. априла у Културној станици Свилара, уз наступ једне од водећих пијанисткиња са простора источне и југоисточне Европе, Бранке Парлић. Публика ће отварање моћи да испрати онлајн на Фејсбук страници Културне станице Свилара од 18 часова, због епидемиолошких мера и ограниченог броја људи у затвореном простору.

Изложба Срђана Шаровића, стручног сарадника на Академији уметности у Новом Саду, представља серију цртежа апстрактне фигурације галеријског формата у техници уља на папиру, апстрактних слика великог формата у комбинованој техници, као и видео раду. Наведена дела су део докторског уметничког пројекта Срђана Шаровића на Академији уметности у Новом Саду.

Пројекат „Негативна светлост” представља искуство рата и последице тог искуства на личност уметника, али и на целокупно друштво, културу и уметност. Фокусирањем негативне светлости, аутор поставља питања о њима и даје нова и конструктивна решења у погледу разрачунавања са трауматичним последицама.

Отварање изложбе на својеврстан начин ће уприличити и једна од водећих пијанисткиња посвећених извођењу нове музикеминимализма и постминимализма, из друге половине 20. и прве деценије 21.века, Бранка Парлић. Новосадска академска музичарка извешће Trois Gymnopédies, три клавирске композиције француског композитора и пијанисте Ерика Сатија.

Изложба ће бити отворена за јавност до 29. априла, у периоду од 10 до 18 часова, а поставка ће трајати до 4. маја. У среду, 28. априла, биће организовано стручно вођење кроз изложбу, као и упознавање и разговор са уметником у термину од 18 до 20 часова.

Културна станица Свилара је део мреже културних станица широм Новог Сада, јединственог модела културе у овом делу Европе, покренутог у склопу пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе”.

Више о догађајима у културним станицама можете пронаћи на званичном сајту: kulturnestanice.rs.

Извор: Нови Сад- Европска престоница културе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *