ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА EXIT ВЕЋЕ НЕГО ИКАДА: 30% ВИШЕ СТРАНИХ ГОСТИЈУ, КАПАЦИТЕТ ПРОШИРЕН

За овогодишњи EXIT фестивал влада највећа потражња у његовој деветнаестогодишњој историји. Иако су и протеклих неколико година били рушени дотадашњи рекорди посете, већ сада је извесно да ће ове године и они бити надмашени. Новосадски хотели су већ недељама распродати, док је ограничена количина смештаја остала само у EXIT кампу и приватним апартманима. На Петроварадинској тврђави се увелико обављају радови на подизању око 40 бина и зона широм фестивалског простора, чији ће капацитет ове године бити додатно проширен. Први гости из преко 90 земаља света у Нови Сад долазе већ почетком јула, а управо број иностраних гостију бележи највећи раст, па ће их у Новом Саду бити најмање 30% више него претходне, такође изразито успешне године. Оснивач EXIT-a, Душан Ковачевић, каже да је фестивал већ годинама у константом расту, али да се ово издање додатно издваја од претходних: „Готово свакодневно стижу похвале из целог света за овогодишњи музички програм, састављен од неких од водећих светских звезда рокенрола, електронске музике, хип хопа и других музичких праваца, чији хитови заједно броје више десетина милијарди прегледа. Ускоро гасимо продају на појединим иностраним тржиштима, јер се капацитет брзо пуни, а желимо да финалне серије улазница задржимо за нашу домаћу и регионалну публику, која је увек звезда фестивала изнад свих других“.

Омиљена EXIT акција „4+1“, прошле недеље је први пут комплетно распродата пре финалног рока, а високо интересовање влада иза једнодневне  EXIT  улазнице, чија се цена већ три пута аутоматски дизала због распродаје целих серија улазница по унапред утврђеним ценама. Први пут у историји предњачи први дан, односно велико отварање фестивала, који ове године носи назив Opens daу част титуле Новог Сада који је Омладинска престонице Европе за 2019. годину. Велико интересовање није изненађујуће, имајући у виду да ће у четвртак 4. јула да наступи један од најзначајнијих рок бендова свих времена The Cure и по многима најпопуларнији светски ди-џеј Carl Cox, а цена улазнице је и даље повољних 3.390 динара! За остале вечери фестивала, цене се крећу од 2.690 динара па навише, а корекција свих цена стиже најкасније 14. јуна, иако су поједини дани већ по аутоматизму прешли на нове цене. Четвородневне улазнице за EXIT тренутно су у продаји по цени од 6.990 динара, што је и даље чак 45% уштеде, и то најкасније до 21. јуна у односу на ону која ће оне последње купце сачекати на фестивалским капијама. Све ове улазнице доступне су путем сајта www.exitfest.org,те у продајној мрежи Гигстикс широм Србије.

Иако су новосадски хотели распродати, свима који планирају да се упуте на фестивал на располагању су преостали приватни апартмани, као и смештај у званичном EXIT кампу на Штранду, чувеном као најлепша плажа на Дунаву. Камп ће бити отворен у периоду од 2. до 9. јула, а посетиоци за цену од само 3.000 динара поред наруквице за боравак у кампу, могу да уживају уз бројне спортске и забавне садржаје, како у самом кампу, тако и одмах поред, наградском купалишту. Камп има своју рецепцију и продавницу камперске опреме, као и затворене тушеве са топлом водом, тоалете, лавабое, те разноврсну понуду хране и пића, али и битне детаље као што су станице за пуњење електронских уређаја, бесплатан WI-FI и бројне друге погодности. Ту је и опција за тзв. глампинг, што је изведеница од речи гламурозно камповање, уз које се на коришћење добијају прелепи шатори за две, три или чак четири особе са правим удобним креветима и постељином, али и спроведеном струјом. Поред кампа, на располагању су и још мало бројне опције хотелског смештаја које се могу пронаћи на званичном сајту EXIT фестивала.

На овогодишњем издању ЕXIT фестивала наступиће херојине колико генерација, али и водеће светске звезде разних музичких жанрова, од рокенрола, панка, метала, попа, хип-хопа и практично свих стилова електронске музике, па све до разних стилова латино, реге и друге светске и домаће музике. Ударне звезде, тзв.хедлајнери, овегодине се броје у десетинама, а издвајају се The Cure, Greta Van Fleet, The Chainsmokers, DJ Snake, Carl Cox, Skepta, Amelie Lens, Paul Kalkbrenner, Dimitri Vegas & Like Mike, Peggy Gou, Solomun, Tom Walker, IAMDDB, Jeff Mills, Chase & Status RTRN II Jungle, White Chapel, Desiigner, Maceo Plex, The Selecter, Charlotte De Witte, Lee Burridge, Lost Frequencies, Sofi Tukker, Tale of Us, Boris Brejcha, Dax J, I Hate Models, GiorgiaAngiuli, DVS1, Blawan, и остали.

 

 

Извор и фото.: EXIT фестивал

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *