ИГРАНКА – ЕПИЗОДА УЖИВАЊЕ У ПЛЕСУ – ДРУГИ ДЕО

Српско народно позориште, Нови Сад, 18. јун у 19.00 часова

Домаћице: Јелена Алемпијевић, Фросина Димовска, Наташа Вранешевић,  Миа Инић,  Жељка Јаковљевић, Ина Маџар, Јована Ракић, Сара Тошић

*Улаз је бесплатан, али је број учесника ограничен! Молимо све заинтересоване да се обавезно пријаве на адресу praktikabl.org@gmail.com.

 

Игранка је место сусрета  где је плес главна активност. Игранка је наше играње са формама и садржајима плесне праксе и са начином на који се гледа и учествује. Игранка је бивање заједно и подсећање на уживање у плесу.

Игранка није обична игранка. Није представа, није радионица, није такмичење, није претварање, није терапија, није спеед датинг, није освешћивање, није ни журка, није пијанка, није схоњ, није ангажована као ангажована уметност, није доследна као концептуална уметност. Игранка не захтева технику нити посебан дрес код.

Игранка је плес који ће тек настати и који ћемо створити заједно. На игранци ћете моћи да видите непознате људе како изводе нешто за вас и да покажете своје НАЈ плесне покрете. После игранке ћемо се запитати шта све плес може за нас да учини.

Igranka2

Игранка је резултат рада Покретнице – едукативно истраживачког пројекта чији циљ је стварање простора за развијање пракси самоорганизације и самообразовања у савременом плесу. У овој фази рада пројекат се бавио питањима учешћа публике, гледатељства и колективног ауторства, кроз креирање отвореног изведбеног формата, који покушава да понуди нови приступ стварању, гледању и тумачењу савременог плеса.

Игранку организује Практикабл – платформа за савремену уметност и културу, у сарадњи са Музејом савремене уметности Војводине и Српским народним позориштем.

 

Извор и фото: Српско народно позориште

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *