„ХУМАНИТАРНИ ПОНЕДЕЉАК“ ЗА МИЛАНУ МАТКОВИЋ

У понедељак 13.07.2020. акција „Хуманитарни понедељак“ на новосадској плажи Штранд биће намењена осамнаестогодишњој Милани Матковић, ученици Средње Економске школе у Новом Саду, која је од рођења везана за инвалидска колица, провела је већи део свог живота у болници.

Током дугогодишњег лечења са дијагнозом Paralysis cerebralis spastica/Luxatio coxae bilateralis congenita имала је 19 операција при чему јој је сепса потпуно уништила кук. Сада има могућност да се оперише у Инстамбулу, за ову операцију је неопходно обезбедити 34000 еура. Она све теже подноси болове које трпи па је важно да се овај новац што пре прикупи како би отишла на
операцију у што краћем року.

Тог дана, улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима, како би се и на овај начин помогло Милани. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.

У акцији која је била намењена Сањи Драгиша 06.07. укупно је прикупљено 189.680,00 динара.

Овим путем обавештавамо суграђане, који имају потребе за оваквом врстом помоћи, да своје захтеве могу донети на главну благајну Штранда.

 

Избор: ЈКП Градско зеленило

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *