ГЛУМИЦИ ТАЊИ ПЈЕВАЦ ПРИПАО ЈЕ ,,ЗОРАНОВ БРК“

На 29. Међународном позоришном фестивалу „Дани Зорана Радмиловића“ који траје од 16. до 23 октобра 2020. у Зајечару, 18. октобра, изведена је представа СНП-а „Смедерево 1941.“ ауторке и редитељке Ане Ђорђевић.

„Зоранов брк“ за најбољег глумца жири је доделио глумици Тањи Пјевац.

„Представу смо радили јако озбиљно и дуго. Ана је направила један диван спој историјских чињеница и онога што је она измаштала као могућност узрока експлозије. Допала ми се паралела између злочина и казне и теме у представи, самим тим одговорности за злочин у свакоме од нас. С обзиром на то да смо имали увид у архиве са подацима о глумцима који су погинули у тој ужасној несрећи имам утисак да смо урадили нешто што су они заслужили“, истиче Тања Пјевац.

Извођењу представе у зајечарском позоришту предходила је промоција истоимене књиге Ане Ђорђевић и фељтона „Страдање глумаца СНП-А у Смедереву 1941.“ аутора Александра Милосављевића, уредника издавачке делатности СНП-а и театролога. Милосављевићев фељтон, публикован у новосадском „Дневнику“, на основу документа реконструише смедеревску трагедију.

На промоцији су говорили др Зоран Ђерић, управник СНП-а и Александар Милосављевић.

Фото: Позориште „Зоран Радмиловић“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *