ДВЕ УЛАЗНИЦЕ ПО ЦЕНИ ЈЕДНЕ – ПРАЗНИЧНА АКЦИЈА ЗА НАСТУПЕ НА ДОЧЕКУ 13. ЈАНУАРА

Дочек у Новом Саду изазвао је велико интересовање, па је тако за наступе 13. јануара већ распродато више од 60 одсто укупног капацитета. Због препознатљивости квалитета самог Дочека, који је проглашен Најбољим европским тренд брендом у области културе, Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе” организује празничну акцију која ће трајати 27. и 28. децембра, током које ће публика моћи да купи две улазнице по цени једне.

Сви заинтересовани могу купити улазнице за концерте са нумерисаним местима на продајном месту Гигстикс мреже у Париском магазину, док карте за концерте на којима места нису нумерисана публика може купити у оквиру целокупне Гигстикс продајне мреже, као и онлајн на њиховом сајту.

Овогодишња представница Србије на Евровизији, Констракта, уз бенд Земља грува, стиже у Српско народно позориште. Афричка r’n’b принцеза Nneka наступиће у Синагоги, у Реформаторској цркви концерт ће одржати један од најпризнатијих европских world music виолиниста Лајко Феликс, док ће светски познат састав Divanhana наступити у Гимназији „Лаза Костић”. Рок звук, свако на свој јединствен начин, доносе Shortparis у Фабрици, звезде из Лондона Haelos у Позоришту младих, Сана Гарић у Културној станици Свилара, Ђорђе Давид и Ивана Петерс у Културној станици Барка, али и легендарна YU grupa у unplugged издању у свечаној сали компаније НИС. Подршку овом програму на Дочеку пружила је компанија НИС. Виртуози класичне музике Ке Ма и Шихан Ванг, уз Silk & Wind DUO одржаће концерт у Новосадском позоришту, певачица чији глас руши границе и пуни велике сале Тијана Богићевић стиже у Културни центар Новог Сада, а најбољи џез бенд из Србије ЕYОТ у Културној станици Еђшег. У Радничком дому наступиће хрватски лајв техно састав ABOP, док нас у Српском народном позоришту очекује наступ наше најпознатије певачице духовне и етно музике, Данице Црногорчевић.

Улазнице за наступ једног од највећих џез пијаниста данашњице Tigrana Hamasyana у Градској концертној дворани, као  и за концерте холандске музичке диве Севдализе, већ су расподате.

У оквиру Дочека 13. јануара у Културној станици Буковац програм за децу приредиће Удружење уметника Високо Ц, а тамо ће наступити и сјајне девојке које чине тамбурашки састав Ла Банда. Фузију звукова у Културну станицу Руменка доноси бенд Кал. Улаз на њихове наступе биће слободан.

Дочек 31. децембра – светлосни спектакл у Подграђу

Нови Сад ће, већ другу годину заредом, у Нову годину по грегоријанском календару ући уз специфичан уметнички концепт који, поред извођачке, заступа и визуелну уметност. И ове године, то се остварује кроз сарадњу са домаћим и светским визуелним уметницима и уметницама који ће бити задужени за јединствен изглед бина, али и кроз три изложбе посвећене српским научницима. Реч је о великим мултимедијалним подухватима у част наших великана – Тесла светлосној галерији и двема изложбама  уметника др Душана Јововића, који је инспирисан блиставим умовима Милутина Миланковића и Милеве Марић Ајнштајн креирао несвакидашње, новомедијске изложбе „Време и васељена” у Студију М и „Милева: Ми смо стена” у Музеју Града Новог Сада, на Петроварадинској тврђави. Ексклузивни партнер изложбе „Милева: Ми смо стена” је Ерсте банка. Улаз на обе изложбе 31. децембра је бесплатан, али су неопходне пријаве. За стручно вођење за изложбу „Време и васељена” публика се може пријавити путем овог линка, док се пријаве за изложбу „Милева: Ми смо стена” налазе овде.

Посебно визуелно искуство 31. децембра пратиће наступе чувеног британског трија Kosheen, добитника БРИТ награде — састава Stereo MC’s, миљеника берлинских клубова, ди-џеја Biesmansa, једног од највећих вокалних састава на свету Perpetuum Jazzile, али и наступе чувених домаћих алтернативних бендова Репетитор, Обојени програм, Монохром и друге.  Улаз за програме 31. децембра у Подграђу Петроварадинске тврђаве је слободан.

Више информација о Дочеку можете пронаћи на сајту docekns.rs.

Извор: Press NS2022

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *