download french language pack windows 10 midas gen 2015 64 bit crack free windows vista ultimate edition free crime life gang wars full game pc windows server 2012 r2 downgrade datacenter to standard free
Налазите се овде
Почетна > Друштво > ДРАГАНА МИЛОШЕВИЋ: СНАЖНА ПОДРШКА ИСТИНИТОМ, НЕПРИСТРАСНОМ, ПРАВОВРЕМЕНОМ И ПОТПУНОМ ИНФОРМИСАЊУ ГРАЂАНА АП ВОЈВОДИНЕ

ДРАГАНА МИЛОШЕВИЋ: СНАЖНА ПОДРШКА ИСТИНИТОМ, НЕПРИСТРАСНОМ, ПРАВОВРЕМЕНОМ И ПОТПУНОМ ИНФОРМИСАЊУ ГРАЂАНА АП ВОЈВОДИНЕ

Драгана Милошевић: Снажна подршка истинитом, непристрасном, правовременом и потпуном информисању свих грађана АП Војводине

„Трајно опредељење Покрајинске владе јесте и биће снажна подршка свим медијима на територији АП Војводине, чему у прилог иде и чињеница да је ове године за 193 медијска пројекта издвојено 70 милиона динара“,  рекла је покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, данас у Покрајинској влади, уочи уручивања уговора корисницима, који су добили средства на конкурсу из области јавног информисања.

Милошевићева је истакла да је у односу на претходне две године буџет за јавном информисање увећан за 17 милиона динара,  те да се током ових година водило рачуна о квалитету садржаја медијских пројеката, о објективном, непристрасном и потпуном информисању грађана. Она је изразила наду и жељу да се ова средства и надаље повећавају.

Драгана Милошевић је навела да је за прву конкурсну линију  – конкурс за унапређење професионалних стандарда у 2022. години издвојено пет милиона динара за 28 корисника,  а да је пристигла 31 пријава. Према њеним речима, ради се о јачању професионалних и стручних капацитета, подизању нивоа новинарске писмености, као и јачању новинарске аутономије.

Када је реч о другој конкурсној линији која се односи на подршку осетљивим групама, ресорни секретар посебно је нагласила да је намењена за унапређење и побољшање програмских садржаја у новинским и електронским медијима, на знаковном језику или Брајевом писму или већ на неки други начин који особама из те категорије омогућава остваривање права на информисање. „За ту намену у овој  години издвојено је десет милиона за  13 корисника, од пристиглих 27 сјајних пројеката“, рекла је Милошевићева и подсетила да је за овај конкурс прошле године било издвојено шест милиона динара.

За најобимнији  део конкурса, а реч је о конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања, у овој години је за 152 пројекта издвојено 55 милиона  динара, од тога  47,5 милиона динара за медијске садржаје на српском језику и 7,5 милиона динара за медијске садржаје на мањинским језицима. Према речима ресорног секретара, реч је о подршци пројектима који се баве очувањем српског културног и националног идентитета, као и бројних мањинских заједница на територији АП Војводине.

„Спектар медијских садржаја ове конкурсне линије, по мишљењу стручне комисије, јесте веома широк“, рекла је Драгана Милошевић и навела да се теме односе и на пронаталитетну политику, унапређење родне равноправности, борбу против насиља и вршњачког насиља, бригу о породици, однос према националним заједницама, однос према било којој угроженој друштвеној групи, као и на заштитиу животне средине и бригу о здрављу људи.

Секретар Драгана Милошевић се на крају свог излагања захвалила члановима комисије, као и својим сарадницима пред којима је био тежак задатак да од 312  пристигла пројекта изаберу најквалитетније.

ИЗВОР: АПВ

Администратор: Друштво нових медија

Оставите одговор

Top