DANI ITALIJANSKOG FILMA OD 6. DO 10. NOVEMBRA U ARENI CINEPLEX

Cinema Made in Italy – Dani italijanskog filma stižu u Novi Sad. Izbor filmskih ostvarenja predstavljenih u Beogradu biće prikazan od 6. do 10. novembra u bioskopu Arena Cineplex u Novom Sadu. Manifestaciju, koja se prvi put održava u Srbiji, organizuju Činečita i Italijanski institut za kulturu u Beogradu u saradnji sa bioskopom Arena Cineplex u Novom Sadu i uz podršku Ambasade Italije u Beogradu. Ulaznice u prodaji!

Na programu je pet filmova novije italijanske produkcije:

ponedeljak, 6. novembar, 18 časova

Amanda (2022), režija: Karolina Kavali

Amanda ima 24 godine, živi uglavnom izolovano i nikada nije imala prijatelja, čak iako je to ono što najviše želi. Amanda bira, kao svoju novu misiju, da ubedi prijateljicu iz detinjstva da one jesu i dalje najbolje drugarice.

Trejler:

utorak, 7. novembar, 18 časova

Vatromet (2023), režija: Đuzepe Fjorelo

Problematična veza između Đanija i Nina, smeštena na Siciliji, 1982. godine, koja je puna predrasuda i nerazumevanja za različitost. Dok Italijani sanjaju o pobedi na Svetskom prvenstvu, dvoje adolescenata sanjaju da bez straha žive svoju ljubavnu priču.

Trejler:

sreda, 8. novembar, 18 časova

Kao ovce među vukovima (2023), režija: Lida Patituči

Vera je tajni agent koji radi za policiju. Čvrstog je i naizgled neprobojnog karaktera koji je rezultat rizika njene profesije i bolne porodične prošlosti. Dobija zadatak da se infiltrira u međunarodnu bandu pljačkaša i otkriva da je jedan od članova te bande njen mlađi brat Bruno, sa kojim je davno izgubila svaki kontakt. Bruno je upravo izašao iz zatvora, nema prebijene pare i želi da učestvuje u pljački kako bi započeo sve iznova zajedno sa svojom ćerkom Martom. Nakon godina razdvojenosti, Vera i Bruno iznenada se nalaze jedan pred drugim, u suprotnim ulogama, primorani da čuvaju tajnu koja ih vezuje; stare rane ponovo izbijaju na površinu, a njih dvoje će morati da načine izbore koji će postizanje zadatih ciljeva staviti na težak test.

Trejler:

četvrtak, 9. novembar, 18 časova

Adađo (2023), režija: Stefano Solima

Manuel ima šesnaest godina i pokušava da uživa u životu koliko može, dok se brine o starom ocu. Kao žrtva ucene odlazi na žurku kako bi fotografisao jednu misterioznu osobu ali, shvativši da je obmanut, odlučuje da pobegne i biva uvučen u probleme koji su za njega preveliki. Ucenjivači koji ga jure su zapravo veoma opasni i odlučni u tome da uklone onog kog smatraju nepoželjnim svedokom te će ovaj dečko morati da traži zaštitu od dvojice bivših kriminalaca, starih poznanika svoga oca.

Trejler:

petak, 10. novembar, 18 časova

Mimi – Princ tame (2023), režija: Brando de Sika

Mimi je tinejdžer, siroče, rođen sa deformitetom nogu, koji radi u jednoj piceriji u Napulju. Jednog ružnog dana, upoznaje Karmilu, mladu devojku ubeđenu da je ona potomak grofa Drakule. Zajedno odlučuju da pobegnu iz ciničnog i nasilnog sveta.

Trejler:

U skladu sa svojom misijom podrške i promocije italijanske kinematografije putem projekata koje organizuju širom sveta, a posvećenih velikim autorima, glumcima i ličnostima iz prošlosti, Činečita je prepoznala i Srbiju kao idealnu destinaciju za predstavljanje najznačajnijih ostvarenja italijanskog savremenog filma. Činečita se bavi očuvanjem i promovisanjem Arhiva Luče, univerzalne vizuelne baštine koju je priznao UNESCO. Činečita upravlja legendarnim filmskim studijima, a italijansku kinematografiju promoviše kao član Evropske filmske promocije (EFP). Reč je o državnoj ustanovi čiji je jedini akcionar Ministarstvo ekonomije i finansija, a prava akcionara vrši Ministarstvo kulture Republike Italije.

Ulaznice su u prodaji na blagajni bioskopa Arena Cineplex, dok je onlajn rezervacija ulaznica moguća putem sajta www.arenacineplex.com

Izvor: Arena Cineplex

Administrator: DNM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *