ЦРВЕНА ЈАБУКА У КОМБАНК ДВОРАНИ: ПЕСМЕ С ДУШОМ У АКУСТИЧНОЈ ВЕРЗИЈИ

Црвена јабука, легендарни састав који чине: Дражен Жерић – Жера, Адриан Борић, Игор Матковић – Иггy, Крешимир Каштелан – Крешо и Томислав Шкрак – Томy, одржаће унплуггед концерт 20. децембра у Београду у Комбанк дворани у оквиру редовне сезоне Центра београдских фестивала.

Осамдесетих када је група настала и име добила по јабуци коју је неко од почетне петорке донео на пробу, вероватно нико није могао ни да сања да ће деценијама касније, многи млади људи свирати своје прве акорде на гитари управо из њихових песама. Још би им невероватније звучала чињеница да ће 2018. изаћи двадесети албум Црвене јабуке – „Ноцтурно“.

Ова група, дакле, нема намеру да успори нити да спава на старим ловорикама – „Јабука“ је увек свежа, нова и још руменија.

Иако је на свом почетку припадала Нењ примитивес жанру, како каже фронтмен Жера, жанр није ни важан – важно је да је да долази из душе. А све песме Црвене јабуке су управо песме с душом.

Од првог албума 1986. („Бјежи кишо с прозора“, „Дирлија“, „Нек те он љуби“…) до најновијег „Ноцтурно“, снимили су више од 200 песама, а за плочу „Сањати“ из 1990. награђени су међународном наградом Ампеџ Голден Реел. Зато и не чуди што се на њиховим концертима често може чути и више од 30 песама.

Кроз све те године и све те песме Црвена јабука није губила публику – само је добијала нову и зато се сада на њиховим наступима могу срести све генерације.

Када дође тренутак да се запевају неки од најчувенијих хитова, попут „Некако с прољећа“ и „Стижу ме сјећања“, потпуно је свеједно да ли ће у публици светлети хиљаде упаљача или хиљаде екрана мобилних телефона – емоција коју песме Црвене јабуке носе опстају упркос свему.

Зато и овог пута у Комбанк дворани можемо очекивати спонтан и дирљив наступ, у ком публика учествује пођеднако као и бенд. И на њему можемо очекивати и неочекивано, јер како Жера каже, „правила у музици не постоје: то није математика, то је емоција“.

 

Извор: Комбанк дворана

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.