Nalazite se ovde
Početna > Kulturna Politika > VLADIMIR BATEZ POSETIO POLAZNIKE 15. MEĐUNARODNOG DŽUDO TRENING KAMPA

VLADIMIR BATEZ POSETIO POLAZNIKE 15. MEĐUNARODNOG DŽUDO TRENING KAMPA

Kikinda/Novi Sad, 23. april – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je danas u Kikindi polaznike Međunarodnog trening kampa u džudou, koji već deceniju i po okuplja veliki broj takmičara, trenera i stručnjaka u ovom sportu.

Kamp, u organizaciji Džudo kluba “Partizan“, ove godine je okupio preko 300 učesnika iz rekordnih 11 zemalja, a džudisti su snage odmerili u hali Sportskog centra “Jezero”.

Batez je naglasio da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i ove godine podržao trening kamp, kao i dvodnevni Memorijalni džudo turnir „Dragan Ciganović –Ciga“, koji je okupio 600 takmičara.

„U proteklih nekoliko dana oko 900 džudista je boravilo u Kikindi. To je impozantna brojka i sjajna promocija džudo sporta i domaćina  ovih manifestacija. Takav tip manifestacija je od posebnog značaja za razvoj džudo sporta u AP Vojvodini“ , rekao je Batez.

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov je istakao značaj ovakvih sportskih okupljanja, prepoznatih u međunarodnim okvirima, kako za mlade ljude iz Srbije i regiona, tako i za promociju  Kikinde,  uz čiju podršku su organizovani turnir i kamp.

Svetislav Vukmirica, predsednik Džudo kluba „Partizan“ je izjavio da su ove godine turnir i kamp po broju zemalja učesnica premašili očekivanja i izrazio uverenje da će sledeće godine učešće uzeti i takmičari i iz Slovačke i Ukrajine.

Od učesnika se  moglo čuti da su organizacija i uslovi rada u kampu izuzetni, te da naši džudisti imaju sjajnu priliku da  na tatamiju odmere snagu sa sportskim suparnicima iz zemlje i regiona.

 

Izvor: Pokrajinska vlada

Ostavite odgovor

Top