ВЛАДИМИР БАТЕЗ ПОСЕТИО ПОЛАЗНИКЕ 15. МЕЂУНАРОДНОГ ЏУДО ТРЕНИНГ КАМПА

Кикинда/Нови Сад, 23. април – Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је данас у Кикинди полазнике Међународног тренинг кампа у џудоу, који већ деценију и по окупља велики број такмичара, тренера и стручњака у овом спорту.

Камп, у организацији Џудо клуба “Партизан“, ове године је окупио преко 300 учесника из рекордних 11 земаља, а џудисти су снаге одмерили у хали Спортског центра “Језеро”.

Батез је нагласио да је Покрајински секретаријат за спорт и омладину и ове године подржао тренинг камп, као и дводневни Меморијални џудо турнир „Драган Цигановић –Цига“, који је окупио 600 такмичара.

„У протеклих неколико дана око 900 џудиста је боравило у Кикинди. То је импозантна бројка и сјајна промоција џудо спорта и домаћина  ових манифестација. Такав тип манифестација је од посебног значаја за развој џудо спорта у АП Војводини“ , рекао је Батез.

Градоначелник Кикинде Павле Марков је истакао значај оваквих спортских окупљања, препознатих у међународним оквирима, како за младе људе из Србије и региона, тако и за промоцију  Кикинде,  уз чију подршку су организовани турнир и камп.

Светислав Вукмирица, председник Џудо клуба „Партизан“ је изјавио да су ове године турнир и камп по броју земаља учесница премашили очекивања и изразио уверење да ће следеће године учешће узети и такмичари и из Словачке и Украјине.

Од учесника се  могло чути да су организација и услови рада у кампу изузетни, те да наши џудисти имају сјајну прилику да  на татамију одмере снагу са спортским супарницима из земље и региона.

 

Извор: Покрајинска влада

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.