HUMANITARNA AKCIJA “ASOVI ZA DECU ZAPADNE SRBIJE” DONELA BOLNICI U UŽICU NOVI ULTRAZVUČNI APARAT

Danas je, zahvaljujući fudbalskim legendama Zapadne Srbije, brojnim ljudima velikog srca koji su slali humanitarne poruke i prisustvovali dobrotvornoj utakmici “Asovi za decu Zapadne Srbije” u Užicu, kao i  kompanijama i donatorima iz cele Srbije, regionalni Odsek za fertilitet i sterilitet Opšte bolnice u Užicu dobionajmoderniji ultrazvučni aparat. Prilikom puštanja u rad nove opreme u ovoj bolnici, uručena je zahvalnica EXIT fondaciji, koja je sa aktivistima Jovanom Simićem i Zoranom Milovanovićem bila inicijator velikog humanitarnog fudbalskog meča održanog u aprilu 2017. godine na Gradskom stadionu u Užicu, kada su prikupljena inicijalna sredstva za nabavku ovog aparata.

Predsednik UO Exit fondacije Ivan Petrović izrazio je zadovoljstvo što je akcija „Asovi za decu Zapadne Srbije“, započeta u aprilu 2017, danas uspešno završena: “Još jednom se pokazala snaga društvene akcije kada je cela zajednica uključena. Veliku zahvalnost dugujemo svima koji su učestvovali, počev od fudbalskih legendi, gledalaca, pojedinaca koji su slali sms poruke, do naših prijatelja poput kompanije Nordeus i ključnih humanitarnih aktivista Jovana Simića i Zorana Milovanovića iz Užica.”

Osnivač humanitarne organizacije “Zajedno za život” i nekadašnji koordinator humanitarnih aktivnosti Exit fondacije Jovan Simić zahvalio se svim partnerima u akciji kao i  ljudima, pravim superherojima, koji su učestvovali u ovom poduhvatu: “Dokazali smo da sport i humanost daju pravu fuziju koja na kraju rezultira velikim uspesima. Ovoga puta to je nabavka ovog ultrazvučnog aparata, za koji se nadam da će biti od velike pomoći građanima Užica i okolnih mesta.“

Organizatori meča “Asovi za decu” bili su još i Grad Užice, Udruženje građana „Roditelj-Užice „, kao i humanitarni aktivista i najistaknutiji pojedinac akcije „Bitka za bebe“ Zoran Milovanović: “Srećan sam što smo napokon i posle dve godine uspeli da završimo jednu jako humanu priču, veoma bitnu za sve porodice koje ne mogu da se ostvare kao roditelji prirodnim putem iz celog Zlatiborskog  okruga. Sva prikupljena sredstva upotrebljena su za nabavku ovog savremenog ultrazvučnog aparata, kojim će u Užicu, bez odlaska u druge centre u Srbiji, privatne klinike i inostranstvo, moći da se rade prve analize vantelesne oplodnje, dok će postupci biti o trošku Republičkog fonda”, rekao je Milovanović.

Direktor Opšte bolnice u Užicu uručio je zahvalnice EXIT fondaciji, Jovanu Simiću, Zoranu Milovanoviću,  Udruženju građana  “ RODITELJ-Užice”, kompanijama Henkel Srbija i Nordeus iz Beograda, kompanijama Knez Petrol iz Zemuna, Textil, Ardu sport i Prvi partizan iz Užica, kao i Milanu Rajevcu i Milici Zlatić, koja je pokrenula humanitarnu akciju “Slatko druženje”.

Na utakmici “Asovi za decu”, održanoj na Gradskom stadionu u Užicu u aprilu pre dve godine, svoju humanost su dokazali Milovan Rajevac, Radovan ĆurčićLjubinko Drulović, Zoran Njeguš, Damir Čakar i druge fudbalske legende. Podršku akciji pružile su i javne ličnosti među kojima su Nenad Okanović,Miloš Biković, Jelisaveta Orašanin, Viktor Savić, Andrija Milošević, Ana Stanić i mnogi drugi.

Nakon prve utakmice „Asovi za decu“, koju je EXIT fondacija organizovala sa najvećim legendama srpskog fudbala na stadionu FK Partizana 2016. godine, prikupljeno je preko 120.000 evra za izgradnju NURDOR hemato-onkološkog dečjeg odeljenja Kliničkog centra u Nišu, koji je otvoren u maju prošle godine.

 

Izvor: Exit press

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *