Nalazite se ovde
Početna > Obrazovanje > Intervju > USPEŠNO ODRŽAN „9 MAMIN BAZAR“ U NOVOM SADU

USPEŠNO ODRŽAN „9 MAMIN BAZAR“ U NOVOM SADU

“9 Mamin Bazar” je održan u nedelju 15.04. 2018. godine,  od 10 do 18 časova, na SPENS-u, na spratu ispred
bivše Gradske kafane.  Ulaz je bio besplatan, a manifestacija odlično posećena.
O ovom događaju za TV Ars Mediju informisala nas je Mirjana Vilovski Novaković iz udruženja “Mame Novosađanke”.

Ž.S. Šta je to Mamin bazaar?
M.V.N. Mamin bazar predstavlja mesto na kome članice udruženja “Mame Novosađanke” prodaju svoju i dečiju polovnu odeću, obuću, igračke, bebi opremu, a na kojem su posetioci mogli tu istu robu da kupe po vrlo povoljnim cenama.

Ž.S. Koliko je bilo učesnica?
M.V.N. Na „Bazaru“ je bilo 130 mama – izlagača kvalitetne polovne robe.

Ž.S. Na ovoj manifestaciji su učestvovali i razni muzički i drugi izvođači?

M.V.N. Uz prodajni deo svaku našu manifestaciju prati celodnevni muzičko-scenski program. Na bini su se smenjivali muzički izvođači, džez balerine, flamenko igračice, fitnes instruktori za decu i odrasle i, kao posebna poslastica za mališane, mađioničar!

Nastup Flamenko grupe „La Familia“ iz Novog Sada.

Ž.S. Manifestacija ima humantarni karakter, a ovaj put su bile dve akcije?

M.V.N. Na štandu je stajala kutija za skupljanje novčane pomoći za dečaka Konstantina Jankovića, koji boluje od cerebralne paralize, a za terapije mu je neohodno dosta novca. Druga humanitarna akcija koju smo organizovali je prikupljanje igračaka, kozmetičkih sredstava i odeće za korisnike „Sigurne ženske kuće“.
U ekološkom kutku Maminog bazara bila je postavljena kutija u koje će se skupljati PET ambalaža i papir za reciklažu, namenjeni za obnovu vrtića “Veseli patuljci” u Rumenki.

Ž.S. približite malo ovu manifestaciju i onima koji nikad nisu bili i videli šta sve nudi Vaša manifestacija?

M.V.N. Manifestacija “Mamin bazar” predstavlja jedinstveni događaj u Srbiji i regionu koji omogućava mamama izlagačima da prodaju, poklone i zamene svoju i polovnu odeću svoje dece, igračke i bebi opremu. U isto vreme posetioci. među kojima većinu takođe čine mame, mogu sve pomenuto naći po veoma povoljnim cenama. Deo naših bazara je i bogat muzičko – scenski program. Svaki “Mamin bazar” prati najmanje jedna humanitarna akcija prikupljanja pomoći za socijalno ugroženo lice, ili instituciju koja zbrinjava takva lica. Cilj organizatora jeste da roditelji ovom manifestacijom pomognu jedni drugima u finansijskim teškim vremenima, da pomognu majkama koje kupuju da uštede a onim koje prodaju, da pomalo zarade i sve to u prijatnoj atmosferi i uz zajedničko druženje. Koncept ove manifestacije prožima se kroz oblasti socijalno društvene politike, ekologije i održivog razvoja (reciklaža tekstila) i oblast turizma (tzv. šoping turizam namenjen specifičnim grupama turista koji sve popularniji u svetu i kod nas).

Informacije o udruženju “Mame Novosađanke”
ul. Uroša Predića 16, 21000 Novi Sad Srbija

Web: https://www.facebook.com/mamenovosadjanke/?fref=ts

 

Željko Savić,  novinar
Fotografije: učenici Škole fotografije Ars akademije

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Top