Налазите се овде
Почетна > Друштво > УСПЕШНО ОДРЖАН „9 МАМИН БАЗАР“ У НОВОМ САДУ

УСПЕШНО ОДРЖАН „9 МАМИН БАЗАР“ У НОВОМ САДУ

“9 Мамин Базар” је одржан у недељу 15.04. 2018. године,  од 10 до 18 часова, на СПЕНС-у, на спрату испред
бивше Градске кафане.  Улаз је био бесплатан, а манифестација одлично посећена.
О овом догађају за ТВ Арс Медију информисала нас је Мирјана Виловски Новаковић из удружења “Маме Новосађанке”.

Ж.С. Шта је то Мамин базаар?
М.В.Н. Мамин базар представља место на коме чланице удружења “Маме Новосађанке” продају своју и дечију половну одећу, обућу, играчке, беби опрему, а на којем су посетиоци могли ту исту робу да купе по врло повољним ценама.

Ж.С. Колико је било учесница?
М.В.Н. На „Базару“ је било 130 мама – излагача квалитетне половне робе.

Ж.С. На овој манифестацији су учествовали и разни музички и други извођачи?

М.В.Н. Уз продајни део сваку нашу манифестацију прати целодневни музичко-сценски програм. На бини су се смењивали музички извођачи, џез балерине, фламенко играчице, фитнес инструктори за децу и одрасле и, као посебна посластица за малишане, мађионичар!

Наступ Фламенко групе „La Familia“ из Новог Сада.

Ж.С. Манифестација има хумантарни карактер, а овај пут су биле две акције?

М.В.Н. На штанду је стајала кутија за скупљање новчане помоћи за дечака Константина Јанковића, који болује од церебралне парализе, а за терапије му је неоходно доста новца. Друга хуманитарна акција коју смо организовали је прикупљање играчака, козметичких средстава и одеће за кориснике „Сигурне женске куће“.
У еколошком кутку Маминог базара била је постављена кутија у које ће се скупљати ПЕТ амбалажа и папир за рециклажу, намењени за обнову вртића “Весели патуљци” у Руменки.

Ж.С. приближите мало ову манифестацију и онима који никад нису били и видели шта све нуди Ваша манифестација?

М.В.Н. Манифестација “Мамин базар” представља јединствени догађај у Србији и региону који омогућава мамама излагачима да продају, поклоне и замене своју и половну одећу своје деце, играчке и беби опрему. У исто време посетиоци. међу којима већину такође чине маме, могу све поменуто наћи по веома повољним ценама. Део наших базара је и богат музичко – сценски програм. Сваки “Мамин базар” прати најмање једна хуманитарна акција прикупљања помоћи за социјално угрожено лице, или институцију која збрињава таква лица. Циљ организатора јесте да родитељи овом манифестацијом помогну једни другима у финансијским тешким временима, да помогну мајкама које купују да уштеде а оним које продају, да помало зараде и све то у пријатној атмосфери и уз заједничко дружење. Концепт ове манифестације прожима се кроз области социјално друштвене политике, екологије и одрживог развоја (рециклажа текстила) и област туризма (тзв. шопинг туризам намењен специфичним групама туриста који све популарнији у свету и код нас).

Информације о удружењу “Маме Новосађанке”
ул. Уроша Предића 16, 21000 Нови Сад Србија

Web: https://www.facebook.com/mamenovosadjanke/?fref=ts

 

Жељко Савић,  новинар
Фотографије: ученици Школе фотографије Арс академије

 

 

 

 

Оставите одговор

Top