ЈУБИЛАРНИ „FASHION WEEK“ У НОВОМ САДУ OД 24. ДО 29. АПРИЛА 2018

ДОЖИВИТЕ СПЕКТАКУЛАРНИ ЈУБИЛЕЈ МОДЕ НА ПЕТ ЛОКАЦИЈА У НАШЕМ ГРАДУ

Jубиларно десето издање “Fashion week”-a биће одржано од 24. до 29. априла. Тим Српског “Fashion week”-a припрема велика изненађења поводом овог јубилеја, што је  и најављено данас на конференцији за новинаре у Градској кући. Конференцију за новинаре као и свих година до сада водила је Јелена Жакић Галетин, а присутним новинарима су се обратили и: Далибор Рожић, члан Градског већа задужен за културу, Светлана Хорват, председница Националне коморе за моду Србије и директорка “Serbia Fashion week”-a, Eymeric Francois, члан институције Високе моде у Паризу и потпредседник “Serbia Fashion week”-a, као и Александар Станков, директор Опере Српског народног позоришта, који је укратко представио програм  ове манифестације која ће се по први пут, како он каже, на спектакуларан начин  представити стапањем моде и културе.

“Отварање “Serbia Fashion week”-a, представиће праву уметничку бајку. Уз учешће 150 манекена обучених у моделе дизајнера који стижу из 30 различитих земаља света међу којима ће бити најзначајнији светски, регионални и домаћи модни креатори, “Serbia Fashion week”-a, ће поклонити новосађанима и свим модним сладокусцима из региона и Европе вече за памћење. Дунавски парк који ће бити отворен за све посетиоце биће претворен у једну од највећих модних писти Европе а специјални ефекти и сценографија учиниће га чаробним”- рекла је Јелена Галетин Жакић

“Serbia Fashion week” ће бити одржан на пет локација;  алтернативна мода биће приказана у Кинеској четврти, у СКЦ Фабрици, ревијални део је и ове године смештен у Конгресни центар Мастер Новосадског сајма, док ће затварање бити одржано у Српском народном позоришту. Затварање овог интернационалног фестивала моде и уметности биће уприличено у Српском народном позоришту када ће своје моделе али и својеврстан перформанс представити једна од највећих модних креаторки на свету чије ће име ускоро бити објављено. Како њене ревије и читав уметнички концепт представљају велики продукцијски подухват за сваку организацију, СНП биће савршен простор за овај екстравагантан и незабораван догађај.

“Приремати јубилеј је јако емотиван посао, тако да цео тим доживљава овај јубилеј са плимом емоција. Оно што мене највише радује је да ево по први пут, Eymeric Francois, човек који је најзаслужнији за брендирање ове манифестације у целом свету ту са нама.  Ретроспектива је укратко  више од 250 хиљада  људи из целог света је прошло са нама кроз овај фестивал за пет година. Као што знате од прошлог пута и даље смо званично пети по реду највећи Fashion week у Европи”- рекла је председница “Serbia Fashion week”-a, Светлана Хорват.

“Направити ретроспективу овог догађаја током фантастичних пет година је веома лако јер ја сам ја био овде од почетка. Догађај који је отворио први  Fashion week је била управо моја ревија. Ово је визија једне жене која је успела да заједно са својим невероватним тимом постави овај град на незаобилазну мапу моде. Мени је тешко да кажем некакав спољни утисак зато што сам део тима од почетка, али много говори то када сам једној икони моде као што је Тери Модлер предложио да учествује на Serbia Fashion week-у, он је у првој секунди без оклевања пристао и то само показује које је место Serbia Fashion week -а у свету моде.

Аутор текста: Јелена Допуђ

Аутор фотографије: Жељко Савић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.