Nalazite se ovde
Početna > Kultura > SVEČANA PREMIJERA FILMA „DELIRIJUM TREMENS“

SVEČANA PREMIJERA FILMA „DELIRIJUM TREMENS“

U sredu, 28. avgusta u 20.30 časova u bioskopu Arena Sinepleks, uz prisustvo autorske i glumačke ekipe, biće održana novosadska premijera novog filma čuvenog srpskog reditelja i scenariste Gorana Markovića, „Delirijum tremens“.
Delirijum tremens, snimljen je nakon velikog uspeha istoimene pozorišne predstave Beogradskog dramskog pozorišta i nakon velikih uspeha na brojnim festivalima, prvi put će biti prikazan na velikom platnu u Novom Sadu u bioskopu Arena Sinepleks.

,,U Novom Sadu sam studirao glumu na Akademiji umetnosti i tu sam prvi put profesionalno stao na scenu 28.3.1981. godine…Svaki povratak u “rodni kraj “ mi mnogo znači, jer je to i prilika da sretnem prijatelje i publiku koja me poznaje iz tog vremena”, izjavio je ovim povodom, maestralan i za glavnu ulogu u ovom filmu više puta nagrađivan, Tihomir Stanić koji tumači lik Dagija, čuvenog glumca, koji preopterećen velikim brojem predstava i snimanja, spas traži u alkoholu, ali upada u alkoholno ludilo – delirijum tremens i završava u bolnici. Sobu će deliti sa fenomenalnim Draganom Petrovićem Peletom, Igorom Đorđevićem i Beredom Rešit, koji će publiku kroz niz komičnih situacija nasmejati do suza. Ova tragi-komična priča odvešće nas do psiho-drame, uz pomoć koje će naši likovi pokušati da dopru do skrivenih pokretača svojih sudbina.
Tihomir Stanić je već dobio nagradu za najboljeg glumca za ulogu u ovom filmu na ovogodišnjem FEST-u, nagradu Bata Živojinović za najbolju mušku ulogu na Sofest-u, kao i nagradu za najboljeg glumca na nedavno završenom Green Montenegro International film festivalu na Žabljaku.
Film je snimljen u produkciji RTS-a po želji doajena našeg glumišta Predraga Pece Ejdusa, koji je nažalost dočekao samo početak snimanja. Scenario za predstavu i film je takođe napisao Goran Marković, inspirisan upravo Pecinom sudbinom, a okružen glumcima od svog rođenja, znatiželjan da otkrije šta pokreće one čiji život je gluma bez obzira na posledice koja ta predanost ili čak zavisnost nosi.
U filmu će pored Tike Stanića gledati i mnoge velikane našeg glumišta. Anitu Mančić, Goricu Popović, Dragana Petrovića Peleta, Nadu Šargin, Miodraga Mikija Krstovića, Igora Đorđevića, BereduRešit, Milicu Zarić, Svetozara Cvetkovića, Mašu Dakić, Gorana Daničića i SrđanaTimarova.
Trejler možete pogledati putem linka: https://www.youtube.com/watch?v=PZUYcXKFuX0

 

 

 

 

 

 

Izvor: ARENA SINEPLEKS

Ostavite odgovor

Top