СВЕЧАНА ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА „ДЕЛИРИЈУМ ТРЕМЕНС“

У среду, 28. августа у 20.30 часова у биоскопу Арена Синеплекс, уз присуство ауторске и глумачке екипе, биће одржана новосадска премијера новог филма чувеног српског редитеља и сценаристе Горана Марковића, „Делиријум тременс“.
Делиријум тременс, снимљен је након великог успеха истоимене позоришне представе Београдског драмског позоришта и након великих успеха на бројним фестивалима, први пут ће бити приказан на великом платну у Новом Саду у биоскопу Арена Синеплекс.

,,У Новом Саду сам студирао глуму на Академији уметности и ту сам први пут професионално стао на сцену 28.3.1981. године…Сваки повратак у “родни крај “ ми много значи, јер је то и прилика да сретнем пријатеље и публику која ме познаје из тог времена”, изјавио је овим поводом, маестралан и за главну улогу у овом филму више пута награђиван, Тихомир Станић који тумачи лик Дагија, чувеног глумца, који преоптерећен великим бројем представа и снимања, спас тражи у алкохолу, али упада у алкохолно лудило – делиријум тременс и завршава у болници. Собу ће делити са феноменалним Драганом Петровићем Пелетом, Игором Ђорђевићем и Бередом Решит, који ће публику кроз низ комичних ситуација насмејати до суза. Ова траги-комична прича одвешће нас до психо-драме, уз помоћ које ће наши ликови покушати да допру до скривених покретача својих судбина.
Тихомир Станић је већ добио награду за најбољег глумца за улогу у овом филму на овогодишњем ФЕСТ-у, награду Бата Живојиновић за најбољу мушку улогу на Софест-у, као и награду за најбољег глумца на недавно завршеном Греен Монтенегро Интернатионал филм фестивалу на Жабљаку.
Филм је снимљен у продукцији РТС-а по жељи доајена нашег глумишта Предрага Пеце Ејдуса, који је нажалост дочекао само почетак снимања. Сценарио за представу и филм је такође написао Горан Марковић, инспирисан управо Пецином судбином, а окружен глумцима од свог рођења, знатижељан да открије шта покреће оне чији живот је глума без обзира на последице која та преданост или чак зависност носи.
У филму ће поред Тике Станића гледати и многе великане нашег глумишта. Аниту Манчић, Горицу Поповић, Драгана Петровића Пелета, Наду Шаргин, Миодрага Микија Крстовића, Игора Ђорђевића, БередуРешит, Милицу Зарић, Светозара Цветковића, Машу Дакић, Горана Даничића и СрђанаТимарова.
Трејлер можете погледати путем линка: https://www.youtube.com/watch?v=PZUYcXKFuX0

 

 

 

 

 

 

Извор: АРЕНА СИНЕПЛЕКС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *