Nalazite se ovde
Početna > Kultura > SOCIJALNA POLITIKA 003: VELIKE IZLOŽBE KAO POLJA DRUŠTVENE MOĆI

SOCIJALNA POLITIKA 003: VELIKE IZLOŽBE KAO POLJA DRUŠTVENE MOĆI

Velike izložbe kao polja društvene moći, ali i odgovornosti – tema su tribine koja će 12. septembra biti održana u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, a okupiće predstavnike stručne javnosti koji imaju različite stavove o toj problematici.

Učesnici tribine:
Nikola Božović, umetnik, Beograd
dr Branislav Dimitrijević, profesor istorije i teorije umetnosti na Visokoj školi za likovnu i primenjenu umetnost, Beograd
dr Zoran Erić, istoričar umetnosti, Beograd
Radovan Jokić, slikar, direktor Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Novi Sad
dr Vladislav Šćepanović, slikar, redovni profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti, Beograd

Urednik i moderator:
Nebojša Milenković, istoričar umetnosti, MSUV

Tema tribine biće razrađena na primerima Oktobarskog salona u Beogradu i učešća Srbije na Bijenalu u Veneciji – koji će biti povod da se odgovori i na pitanja o (ne)funkcionisanju samog art sistema, njegovih prezentacijskih politika moći i načinima donošenja odluka. Umesto razgovora istomišljenika – izborom učesnika i tema, namera nam je da pokušamo da iniciramo istinski dijalog među predstavnicima različitih i razlikujućih koncepata i pristupa.

Budući da su dijaloške situacije na našoj kulturnoj sceni srazmerno retke, radi efikasnosti, fokusiranosti i što šire demokratičnosti tribine, zainteresovanu (stručnu) javnost zato pozivamo da do 12. septembra do 17 časova postavlja pitanja učesnicima – i to isključivo mejlom na adrese: nebojsa.milenkovic@msuv.org , milica.kojic@msuv.org.

Takođe, pitanja će moći da se postavljaju i tokom samog trajanja razgovora, ali isključivo prema unapred utvrđenoj proceduri, to jest na formularima koji će publici biti podeljeni prilikom ulaska u salu u kojoj se razgovor održava od 18 sati.

Tribina “Velike izložbe kao polje društvene moći” treći je nastavak projekta “Socijalna plastika – umetnost koja menja društvo” koji je pokrenuo i uređuje Nebojša Milenković u MSUV-u.

http://www.msuv.org/program/2019-09-06-socijalna-plastika-003.php

https://www.facebook.com/events/487591542032603/

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: MUZEJ SAVREMENE UMETNOSTI VOJVODINE

 

 

 

Ostavite odgovor

Top