СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА 003: ВЕЛИКЕ ИЗЛОЖБЕ КАО ПОЉА ДРУШТВЕНЕ МОЋИ

Велике изложбе као поља друштвене моћи, али и одговорности – тема су трибине која ће 12. септембра бити одржана у Музеју савремене уметности Војводине у Новом Саду, а окупиће представнике стручне јавности који имају различите ставове о тој проблематици.

Учесници трибине:
Никола Божовић, уметник, Београд
др Бранислав Димитријевић, професор историје и теорије уметности на Високој школи за ликовну и примењену уметност, Београд
др Зоран Ерић, историчар уметности, Београд
Радован Јокић, сликар, директор Музеја савремене уметности Војводине, Нови Сад
др Владислав Шћепановић, сликар, редовни професор на Факултету примењених уметности, Београд

Уредник и модератор:
Небојша Миленковић, историчар уметности, МСУВ

Тема трибине биће разрађена на примерима Октобарског салона у Београду и учешћа Србије на Бијеналу у Венецији – који ће бити повод да се одговори и на питања о (не)функционисању самог арт система, његових презентацијских политика моћи и начинима доношења одлука. Уместо разговора истомишљеника – избором учесника и тема, намера нам је да покушамо да иницирамо истински дијалог међу представницима различитих и разликујућих концепата и приступа.

Будући да су дијалошке ситуације на нашој културној сцени сразмерно ретке, ради ефикасности, фокусираности и што шире демократичности трибине, заинтересовану (стручну) јавност зато позивамо да до 12. септембра до 17 часова поставља питања учесницима – и то искључиво мејлом на адресе: nebojsa.milenkovic@msuv.org , milica.kojic@msuv.org.

Такође, питања ће моћи да се постављају и током самог трајања разговора, али искључиво према унапред утврђеној процедури, то јест на формуларима који ће публици бити подељени приликом уласка у салу у којој се разговор одржава од 18 сати.

Трибина “Велике изложбе као поље друштвене моћи” трећи је наставак пројекта “Социјална пластика – уметност која мења друштво” који је покренуо и уређује Небојша Миленковић у МСУВ-у.

http://www.msuv.org/program/2019-09-06-socijalna-plastika-003.php

https://www.facebook.com/events/487591542032603/

 

 

 

 

 

 

 

 

Извор: МУЗЕЈ САВРЕМЕНЕ УМЕТНОСТИ ВОЈВОДИНЕ

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *