Nalazite se ovde
Početna > Kultura > Izložbe > ŠKOLA ZA DIZAJN ,,BOGDAN ŠUPUT“ SLAVI VELIKI JUBILEJ – 70 GODINA POSTOJANJA

ŠKOLA ZA DIZAJN ,,BOGDAN ŠUPUT“ SLAVI VELIKI JUBILEJ – 70 GODINA POSTOJANJA

Ovaj veliki jubilej Škola će obeležiti revijalnom izložbom nekadašnjih profesora škole, koji su svojim znanjem i iskustvom stvorili veliki fraktal lepote i znanja.
Odlukom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Škola za dizajn „Bogdan Šuput” određena je za školu od izuzetnog značaja za AP Vojvodinu. Danas se Škola nalazi u ulici Janka Veselinovića 22, u novosadskom naselju Detelinara. Nastava se odvija u 2500 kvadratnih metara nedavno obnovljenog prostora. Novosađani školu najčešće skraćeno zovu Umetnička, a u njoj danas ima mesta za četiri stotine đaka na pet obrazovnih profila: grafički dizajn, dizajn enterijera, dizajn tekstila, dizajn ambalaže, likovni tehničar i odeljenja sa nastavom na mađarskom jeziku.
U proteklih 70 godina iz Škole je izašlo oko 4500 učenika osposobljenih kao proizvodni i kreativni kadar za privredu, ali i za nastavak školovanja na fakultetima likovnih i primenjenih umetnosti, ne samo u zemlji nego i u inostranstvu. Škola za dizajn „Bogdan Šuput“ ostvaruje svoju dugogodišnju javnu delatnost učešćem na mnogim manifestacijama u zemlji i inostranstvu, sajmovima obrazovanja, učeničkim kolonijama i izložbama.
Svečano otvaranje izložbe biće u sredu, 12. decembra, u 18 časova, u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada, Dunavska 29.
MUZEJ GRADA NOVOG SADA
Izložbu će u ime Pokrajinskog sekretrijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, koji je podržao izložbu, otvoriti gospođa Ljiljana Zeljković
Izvor: Muzej Grada Novog Sada

Ostavite odgovor

Top