ШКОЛА ЗА ДИЗАЈН ,,БОГДАН ШУПУТ“ СЛАВИ ВЕЛИКИ ЈУБИЛЕЈ – 70 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Овај велики јубилеј Школа ће обележити ревијалном изложбом некадашњих професора школе, који су својим знањем и искуством створили велики фрактал лепоте и знања.
Одлуком Скупштине Аутономне покрајине Војводине Школа за дизајн „Богдан Шупут” одређена је за школу од изузетног значаја за АП Војводину. Данас се Школа налази у улици Јанка Веселиновића 22, у новосадском насељу Детелинара. Настава се одвија у 2500 квадратних метара недавно обновљеног простора. Новосађани школу најчешће скраћено зову Уметничка, а у њој данас има места за четири стотине ђака на пет образовних профила: графички дизајн, дизајн ентеријера, дизајн текстила, дизајн амбалаже, ликовни техничар и одељења са наставом на мађарском језику.
У протеклих 70 година из Школе је изашло око 4500 ученика оспособљених као производни и креативни кадар за привреду, али и за наставак школовања на факултетима ликовних и примењених уметности, не само у земљи него и у иностранству. Школа за дизајн „Богдан Шупут“ остварује своју дугогодишњу јавну делатност учешћем на многим манифестацијама у земљи и иностранству, сајмовима образовања, ученичким колонијама и изложбама.
Свечано отварање изложбе биће у среду, 12. децембра, у 18 часова, у Збирци стране уметности Музеја града Новог Сада, Дунавска 29.
МУЗЕЈ ГРАДА НОВОГ САДА
Изложбу ће у име Покрајинског секретријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, који је подржао изложбу, отворити госпођа Љиљана Зељковић
Извор: Музеј Града Новог Сада

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.